Lully

Uzman
Merhaba arkadaşlar, Arma Reforger hakkında birkaç şey sormak istiyorum. İlk sorum, Arma Reforger nasıl bir oyun? Arma 3'teki gibi sunucuları var mı ve herkes istediği gibi girebiliyor mu yoksa bir kayıt işlemi falan var mı? Tek başınıza ve mikrofonsuz oynanır mı?

İlk sorum, Arma Reforger nasıl bir oyun?
Guzel oyundur ancak ARMA II'den itibaren ARMA serisinde benimsenen ''modern mil-sim'' tarzindan biraz uzak bir oyun. Daha cok ilk ARMA oyunlari gibi, ozune donup, klasik 1 ve 2. Dunya Savasi vakitlerinin havasini yansitmaya calismislar. Hala modern silahlar ve askeri araclar var oyunda yanilmiyorsam ancak genel havasi boyle.
ARMA 3'teki gibi sunucuları var mı ve herkes istediği gibi girebiliyor mu yoksa bir kayıt işlemi falan var mı?
Kayit islemi derken dediginizi anlamadim. Topluluk sunucularinda oynuyorsaniz oynadiginiz sunucu sizin kendi sistemlerine kayit olmanizi vs. isteyebilir, cogu bu kafada calisan online oyun boyledir. ARMA'daki RP sunucularinda kayit olma sistemi neredeyse istisnasiz hep oluyor zaten.
Tek başınıza ve mikrofonsuz oynanır mı?
ARMA oyunlarini tek basiniza neyse de, mikrofonsuz oynamak oldukca yavan bir deneyim. Acikcasi pek onermem. ARMA III'un aksine Reforger daha cok Multi kismina yoneltiyor zaten insani. ARMA III'de tek basiniza botlarla oynamak bile az buz zevkliydi hic olmazsa.

ArmA II ve sonrasında ArmA III zamanlarından beri uzun yıllar hem sunucu yönettim hem oyuncu olarak bulundum. (III'de kayıtlı 1.200 saatim var)

İndirimde Reforger aldım bende 10USD civarına geldi bana, yabancı life sunucuları var (Örn. Elan Life) arada oralara bakıyorum Türk oyuncu kitlesi ile ne yazık ki oynamak mümkün değil çoğu zaman hasta ediyor çoğu toksik kişilikler.

Şunu da unutmamak lazım Arma Reforger bir geçiş oyunu olarak çıktı, ArmA IV için ön hazırlık diyebiliriz. Yan IV çıktığı zaman Reforger oyuncusu kalmayacak benim fikrim.

Açıkcası ben de IV ü bekliyorum.

Mikrofonsuz oynamanız çok çok zor çünkü sürekli bir iletişim halinde olmanız gerekiyor ve tek başınıza bir yere kadar ilerleyebilirsiniz. Son dönemde gözlemlediğim kadarıyla Türk sunucularda PvP'den ziyade PvE'ye dönmüş gibi oyun.

Son düzenleme:
Güzel oyundur. Yani Arma 3'te binlerce senaryo oluşturup arkadaşlarla oynamışımdır. Yani oyunun kendisi dışında bir 80-100GB civarı mod paketim olurdu. Bir de ben çok kaliteli modlar tercih ettiğim halde böyleydi, CUP vs. kullanmazdım :D

Arma Reforger'e helikopter desteği bile geleli çok olmadı. Oyun bir tık sonradan gelişiyor. Mod desteğine baktığım kadarıyla daha alınacak çok yol var. Arma 2'de modlar çok geliştiğinde, 3 çıktığı süreçte modları portluyorlardı. Yine öyle bir mevzu var. Sıfırdan modların geliştirilmesi bir tık daha ileride görünüyor. Oyun Arma 3'e göre bir tık daha geliştirilmiş, grafikleri falan da güzel ama bana hala bir tık boş geliyor ve Squad gibi olmuş oyun.

Son düzenleme: