Armoury Crate güncellemesinden sonra CPU fanı hızlanıyor ve fan hızı görüntülenemiyor

NeonDragon

Uzman
Arkadaşlar, birkaç gündür bilgisayarda Armoury Crate yazılımıyla ilgili bir sorun yaşıyorum. Bilgisayarımın fanları normalde düzgün çalışırken, profil değiştirince fanlar tam performansta dönmeye başlıyor. Ancak bu dönüş normal bir hızda değil; sanki kontrolsüz bir şekilde, normalden çok daha hızlı ve çok gürültülü şekilde çalışıyorlar. Armoury Crate yazılımında ise fan dönüş hızı bilgisi görünmüyor. Bu durum sadece CPU fanında yaşanıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmam da sorunu çözmüyor. Tamamen kapatıp yeniden açmam gerekiyor.

Fakat bilgisayarımı genelde kapatmıyorum çünkü sürekli çalışması gerekiyor. Bilgisayar uzun süre açık kaldığında (yaklaşık 18-20 saat sonra) bu sorun tekrar ortaya çıkıyor. Üç ay önce AMD yazılımını güncellediğimde benzer bir sorun yaşamıştım ama sonrasında düzelmişti. Yaklaşık 3-4 gün önce Armoury Crate yazılımını güncelledim ve o zamandan beri bu sorun tekrar başladı.

Bugün ise ekran parlaklık ayarında bir problem oluştu. Şu anda Windows parlaklık ayarı değişmiyor. Kapatıp açmam gerek ama sistemde aktif bir upload işlemi olduğu için şu an bunu yapamıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisayarı sürekli kapatıp açmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
aynı sorunu yaşamaya başladım ben de. Armory crate yazılımına güncelleme gelmiş güncelledim. Güncellediğim gibi 2-3 saat aralıkta bir monitörün ekran kapanıyor ve o esnada sanki fanları turboya almışım gibi dönmeye başlıyor bir anda. Kasadan pc yi kapatıp açınca sorun gidiyor belli zaman sonra tekrar oluyor. Muhtemelen çakışan bir şey olmalı. Not : armoury crate den özel fan eğrisini de açmıştım, onu kapatıp kullanmayı deneyeceğim şimdi. Umarım sorun çözülür. @Recep Baltaş konuya bakma şansınız var mıdır hocam ?

Uzun bir süre cevap atamadım ama benim fanlar bozuk herhalde sorun devam ediyor ama fanlardada sorun var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…