Uğur Altun

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, yakın zaman içerisinde başlıkta belirtmiş olduğum scooter motoru almayı düşünüyorum. İlk motorum olacak. Bir çok inceleme, uzun kullanım videolarını izledim. Motoru övende var bir o kadar da alınmaz diyende. Bu sebepten ötürü kararsız kaldım. Bir arkadaşım motoru kullanıyor, test sürüşü yaptım. Motorun hem görüntüsü hoşuma gitti hem de fiyatı çokta pahalı değil gibi. Bu konuya istinaden ilk sorum sizce alınır mı? Motoru daha çok yakın mesafelerde işe gidip gelmek için kullanmayı düşünüyorum ve 50cc benim için yeterli olacaktır. İleride ya 80cc çevirir ya da biraz daha motor üzerinde acemiliğimi attıktan sonra satıp farklı bir şey de alabilirim.

Alacağım motor:

Alacağım ekipmanlar:

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyor olacağım. İyi Sosyaller...

Merhaba arkadaşlar, yakın zaman içerisinde başlıkta belirtmiş olduğum scooter motoru almayı düşünüyorum. İlk motorum olacak. Birçok inceleme, uzun kullanım videolarını izledim. Motoru övende var bir o kadar da alınmaz diyende. Bu sebepten ötürü kararsız kaldım. Bir arkadaşım motoru kullanıyor, test sürüşü yaptım. Motorun hem görüntüsü hoşuma gitti hem de fiyatı çok da pahalı değil gibi. Bu konuya istinaden ilk sorum sizce alınır mı? Motoru daha çok yakın mesafelerde işe gidip gelmek için kullanmayı düşünüyorum ve 50CC benim için yeterli olacaktır. İleride ya 80CC çevirir ya da biraz daha motor üzerinde acemiliğimi attıktan sonra satıp farklı bir şey de alabilirim.

Alacağım motor:

Alacağım ekipmanlar:

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyor olacağım. İyi Sosyaller...

Kask olarak çene açılır tavsiye etmem, düştüğüne direkt açılıyor kask veya kırılıyor.
Fullface kask alman daha mantıklı sonuçta aç kapa tuşu yok çene açılır kask gibi, Daha güvenli.

Merhaba arkadaşlar, yakın zaman içerisinde başlıkta belirtmiş olduğum scooter motoru almayı düşünüyorum. İlk motorum olacak. Birçok inceleme, uzun kullanım videolarını izledim. Motoru övende var bir o kadar da alınmaz diyende. Bu sebepten ötürü kararsız kaldım. Bir arkadaşım motoru kullanıyor, test sürüşü yaptım. Motorun hem görüntüsü hoşuma gitti hem de fiyatı çok da pahalı değil gibi. Bu konuya istinaden ilk sorum sizce alınır mı? Motoru daha çok yakın mesafelerde işe gidip gelmek için kullanmayı düşünüyorum ve 50CC benim için yeterli olacaktır. İleride ya 80CC çevirir ya da biraz daha motor üzerinde acemiliğimi attıktan sonra satıp farklı bir şey de alabilirim.

Alacağım motor:

Alacağım ekipmanlar:

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyor olacağım. İyi sosyaller...

Ehliyetin yetiyorsa Lavina 125 Pro'ya da bakılabilir çok benzer fiyattalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kask olarak çene açılır tavsiye etmem, düştüğüne direkt açılıyor kask veya kırılıyor.
Fullface kask alman daha mantıklı sonuçta aç kapa tuşu yok çene açılır kask gibi, Daha güvenli.
Bu fiyat bandında önerebileceğin, sertifikalı bir kask var mı?

Ehliyetin yetiyorsa Lavina 125 Pro'ya da bakılabilir çok benzer fiyattalar.
B Ehliyetim var.

@Uğur Altun, onların 50/125 olanları da var. Onlara bakabilirsiniz. Bir de tamamen onun aynısı olan Kuba Brillant Pro Plus 50'ler var. Onlar da ruhsatta 50cc ama alt motor 125cc.
Yaklaşık 25₺ 000 - 30 000₺ fiyat farkı var. Benim bütçemi aşıyor. Hem de ilk kullanacağım motor için o kadar fiyata motor almak mantıksız geldi. Arora benim için daha uygun. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Bende LS2 var 5K ya almıştım, bana sorarsan 5K TL altındaki kasklara bakma ve fullface bakmalısın, LS2'ler 50CC için yeterli gibi.
Hangi modelini önerirsiniz?

Bu modeli nasıldır? Sertifikalı mı?

Şu anda kullandığım motor. O yüzden net tavsiyeler verebilirim diye düşünüyorum. Bence 50/125 veya direkt 125'lik al. 50'lik kağnı kalır. Benimki 80'lik ama kurtarmıyor ortalama yokuşta tıkanıyor. Gidiyor evet ama zorlanıyor. Bakımını düzenli yapacaksın. Alırken bana yapıldı dendi ama yolda yokuş çıkarken kayış patladı. Komple 4-5 parça değiştirdim hepsi bakımsız eski kalmış. Onun haricinde klasik Çin malı, bu fiyata bence alınabilecek en dolgun ve en güzel gözüken scooter. Depo 250 TL'ye doluyor, 100 km'de 3 LT kadar yakıyor.

Şu anda kullandığım motor. O yüzden net tavsiyeler verebilirim diye düşünüyorum. Bence 50/125 veya direkt 125'lik al. 50'lik kağnı kalır. Benimki 80'lik ama kurtarmıyor ortalama yokuşta tıkanıyor. Gidiyor evet ama zorlanıyor. Bakımını düzenli yapacaksın. Alırken bana yapıldı dendi ama yolda yokuş çıkarken kayış patladı. Komple 4-5 parça değiştirdim hepsi bakımsız eski kalmış. Onun haricinde klasik Çin malı, bu fiyata bence alınabilecek en dolgun ve en güzel gözüken scooter. Depo 250 TL'ye doluyor, 100 km'de 3 LT kadar yakıyor.
Yetkili bayiden sıfır alacağım. Bu yüzden alırken bakıma ihtiyaç olacağını sanmıyorum ama genel bir kontrol yaptırırım. İlk etapta 50CC yeterli diye düşündüm arkadaşımın motorunu biraz kullanma fırsatım oldu. 125cc olunca ehliyet, trafik sigortası vs. zorunluluğu geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör: