Arsa el birliği mi, yoksa paylı mı olduğu nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anilx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 192
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

anilx

Yetkin
Arkadaşlar sizlere ömür babam 3 hafta önce vefat etti, bizde 3 kardeşiz ve pek bu işlerden anlamadığım için size sormak istedim.
Babadan kalma bir tane arsa var ve bunun el birliği mülkiyeti mi yoksa paylı mülkiyet mi olduğunu öğrenmek istiyorum. Fakat e-Devlet'te ve web tapuda bu el birliğidir ya da paydır falan yazmıyor.
Fakat yapay zekaya sorduğumda eğer hisse bilgileri vs var ise pay payda o zaman paylı mülkiyettir diye bir şey dedi. Altta e-Devlet ve web tapunun SS'leri var yardımcı olursanız süper olur.

Başınız sağ olsun dostum. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım hiç yanıtsız kalmasın. Karalanmış bölgelerin tamamının altında sayıların olduğunu varsayarak yorumluyorum. El birliği numarası olması arsanın el birliği statüsünden çıkmadığını gösterir. El birliği ile iştirak aynı anlama gelir. Pay olarak payınız belli ama hala bireysel hareket edemezsiniz. Yani biriniz ben satacağım yada üstüne ev yapacağım derse izinsiz yapamaz.

E-Devlet - Web Tapu üstünden görüntüleme imkanın var olabilir sistem değişmediyse. Tapu takyidat belgesini görüntüleyerek bakabilirsin. Bu belgeyi alırken harç parası falan ödemeni isteyebilir ama görüntüleme sırasında ödeme çıkacağını düşünmüyorum. Çıktı almak istersen yada indirmek istersen de herhalde 200 lirayı falan geçmez diye düşünüyorum.

Vatandaş ekranı - personel ekranı farkından dolayı çok düşük ihtimalle eksik yada hata olma olasılığı var belgelerde.

Yani paylı değil anlayacağımız üzere.

Evet. Daha paylı hale gelmemiş. Gelmesi için başvuru yapmanız gerekiyor. Ya da herkes arazi ile ilgili bir şey yapacağı zaman yapacağı şeye göre 1 ya da 2 diğer paydaşın da onayını almak zorunda.
Ben kendi payımı paydaşlardan birine satamaz mıyım?

İfadeler: mlh
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…