DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Şu an herkesin gördüğü o meşhur Dünya fotoğrafı 2016 model bir FF DSLR olan Nikon D5 ile çekilmiş! Ayrıca lens olarak da Nikon'un 14-24mm F2.8 otofokus lensi kullanılmış. NASA'nın kendi sitesine girip fotoğrafı indirdiğiniz zaman EXIF verileri size bu detayları gösteriyor.

Fotoğraf, 22mm'de F4'e getirilmiş, pozlama 1/4 saniye (0,25sn) ve tamı tamına 51.200 ISO. Muhtemelen optik kusurları minimuma indirmek ve keskinliği arttırmak için F4 kullanıldı. Pozlama içinde yıldızları ve sönük detayları yakalamak icin de 51.200 gibi çok yüksek bir ISO değeri seçilmiş diye düşünüyorum. Üzerinde gerekli düzeltmeler yapılmıştır, zira o ISO değerine karşın gürültü gayet iyi.

art002e000192.webp

Screenshot_20260404_201338_Gallery.webp

1000296471.webp

1000296479.webp

1000296480.webp

NASA'nın orijinal fotoğrafına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

D5 gibi bir makinenin neden hala efsane statüsünde olduğunun kanıtı niteliğinde bir exıf verisi. 1/4 saniye pozlamada ISS'in hızı (28.000 km/h) düşünülürse, daha uzun pozlama zaten Motion Blur'dan dolayı dünya'yı çorbaya çevirirdi. ISO 51.200 burada direkt fiziksel zorunluluk.

Gördüm bunu ancak neden yaptıklarını anlamadım. Teknoloji o kadar ilerledi, çok daha iyi bir makine kullanabilirlerdi. Bu arada, eski fotoğrafa göre daha kötü bence. Hem Dünya'nın rengi solmuş gibi (Bu, fotoğraftan dolayı olmayabilir de.) hem de çok fazla lens flare falan var, dünyanın etrafında kırılmalar çok belirgin, siyahlığın üzerinde kocaman gri çizgi var. Tamam gerçekçiliği bozmayın da ufaktan bi' rütuş yapsaydınız bari fotoğrafa.

D5 gibi bir makinenin neden hala efsane statüsünde olduğunun kanıtı niteliğinde bir exıf verisi. 1/4 saniye pozlamada ISS'in hızı (28.000 km/h) düşünülürse, daha uzun pozlama zaten Motion Blur'dan dolayı dünya'yı çorbaya çevirirdi. ISO 51.200 burada direkt fiziksel zorunluluk.
Gördüm bunu ancak neden yaptıklarını anlamadım. Teknoloji o kadar ilerledi, çok daha iyi bir makine kullanabilirlerdi. Bu arada, eski fotoğrafa göre daha kötü bence. Hem Dünya'nın rengi solmuş gibi (Bu, fotoğraftan dolayı olmayabilir de.) hem de çok fazla lens flare falan var, dünyanın etrafında kırılmalar çok belirgin, siyahlığın üzerinde kocaman gri çizgi var. Tamam gerçekçiliği bozmayın da ufaktan bi' rütuş yapsaydınız bari fotoğrafa.

Gelirse Z9'dan gelme ihtimali var bir sonraki görsellerin.