Artık oyun yapmaktan sıkılıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RamKokusuSeven
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 171
  • Etiketler Etiketler
    oyun

Stardew Valley basit bir oyun zaten. Sen parti oyunlarına odaklan. Şu sıra herkes parti oyunu yapıyor. Bul güzel bir fikir sat. 2 kişi 2 ayda meccha chameleon diye bir oyun yapıyor, ve bu 15 milyondan fazla satıyorsa. Sen niye yapamayasın?

Zaten aklıma öyle bir oyun geldi. Ama mesela 2 ayım var benim 2 ay sonra LGS maratonu başlıyor 2 ayda oyun bitirmek istiyorum. Fikir olsa şu an başlayacağım. Aslında Only Climb Better diye oyun var onun gibi yapmak istiyorum ama işte pazar doygun.

Climb işine hiç girme. Zekanı kullan climb oyunları sence isteniyor mu? Bir ara popüler oldu ve öldü. Sen "şu oyuna benzeyen bir oyun yaptık" deme. "şu oyundan bu fikri geliştirdik" de. Anlatabildim mi? Mesela en basidinden hayvan saklambacı yap sen de? Bir çiftlikte biz tilki olalım, çitin içinde tavuklar olsun. Tavuk kılığına bürünebilelim ve bir tavuk yeme sayacı olsun. Mesela 20 tavuktan 10 tanesini yakalanmadan yersek kazanalım. Bu sırada bizi izleyen arkadaşımız da avcı/çiftçi kostümünde olabilir klasik. Bu tarz bir oyun bile az çok tutacaktır.

Buna mod da eklersin ileride, kurt koyun yaparsın vs. işte kurt koyunun kıyafetini giyiyor gibi gibi. Veya saklambaç temalı işte. NPC gibi davrandığımız oyunlar.

Yapamazsın maalesef. Oyundaki assetleri kopyalamadığın sürece.
Zaten aynısını dedim.

Bak güzel bir fikir mesela. Mesela şimdi yapmaya başlayabilirim. Hatta başlıyorum sağol fikir için dostum

Zaten aynısını dedim.

Bak güzel bir fikir mesela. Mesela şimdi yapmaya başlayabilirim. Hatta başlıyorum sağ ol fikir için dostum

Ünlü olursa bana tamı tamına 2 çift lavaşlı bol domates çorbalı en sağlıksızından zurna tavuk dürüm borçlusun.

Arkadaşın eline de av tüfeği veya pompalı vari bir tüfek koy.

Ünlü olursa bana tamı tamına 2 çift lavaşlı bol domates çorbalı en sağlıksızından zurna tavuk dürüm borçlusun.
Sözüm söz

Kopyalamak oluyor, yapmak olmuyor. Oyundaki SFX'leri, VFX'leri, sprite sheetleri vs. aynısını kullandıktan sonra yapay zekalık bir durum kalmıyor ki.
Hazır assetler ile yapılır. 1.5 sene içinde yaparsın.

Hazır assetler ile yapılır. 1.5 sene içinde yaparsın.
Az önce 5-6 ay demiştin. Neyse, 1.5 sene tek başına yapacaksan yine çok kısa bir süre. Çok fazla mekanik içeriyor oyun. Bunları yapay zeka ile kodlamak bile uzun sürer. Kısaca, yapay zeka çıkması işleri kolaylaştırdı fakat aşırı derecede değil. Hâlâ oyun yapmak zor ve çok emek istiyor. Sadece senin uğraşıp yazacağın kodu yapay zekaya yazdırıp zaman kazanmış oluyorsun. Onda da hatalar çıkınca senin müdahale etmen gerekiyor. Yani yine zahmetli ve masraflı bir iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…