Artvin nasıl bir yer?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Devrimci Kedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 346
  • Etiketler Etiketler
    artvin
Valla hiç gitmedim ama Karadeniz'de çok yaşadım. Artvin bildiğim kadarıyla epey yağmurlu bir yer ayrıca dağların arasında. Güzel görünüyor.

Karadeniz'in bir ili, malum bölge olduğundan güzel yemyeşil coğrafyası var. Geneli ılıman ve yağışlı, sık sık sel oluyor. Gürcistan ile de sınır komşusu, sadece kimlikle Gürcistan'a geçiş yapabilir biraz gezip dönebilirsiniz.

Borçka'da Karagöl diye muhteşem bir yer var. Doğa olarak çok güzel bir yer, yerleşim olarak aşağı yukarı bir Karadeniz şehri.

İfadeler: 150
Klasik bir Karadeniz ili. Trabzon ve diğer illere benzerlik taşıyan bir yer. Coğrafya açısından söylüyorum bunu. Bol yağışlı olmasının yanı sıra doğası epey iyi yerlerden biridir. Ormanlık alanlar, dağlar vesaire.

Keşke yolu da güzel olsa o karagölün. Şehirde sadece bir tane ışık var, o da viyadükte.
Borçka'da Karagöl diye muhteşem bir yer var. Doğa olarak çok güzel bir yer, yerleşim olarak aşağı yukarı bir Karadeniz şehri.
Her yer dağ taş. Sedan arabayla gidilmez. Şoförleri ayrı manyak.

Keşke yolu da güzel olsa o karagölün.
Bilmeyen birine göre dünyanın en tehlikeli yollarından biri muhtemelen. Karadeniz'li olduğumuzdan pek zorlanmadık. Biz giderken de çok kötüydü ama öyle de kalsın. Yol gidince önce beton, ardından da turist istilası başlıyor.

Hocam karadenizin genel olarak yolları kötü. Benim aracımın sadece sağ ön kapsı boyalı o da karadeniz yüzünden. Biz cazular deresine gidiyorduk büyük yol kapalıydı 15 dakikalık yolu 2 saat 15 dakikada gittik. Orada karşımıza bir hilux çıktı adam zaten yola sıfır gidiyor bizim çekilmemizi istiyor. Biz de malum ağaçlara sürttük kapıyı öyle geçtik. Gördüğüm en kötu yolları.

Haklısınız, yol konusunda ya bizde bir sıkıntı var ya da doğa koşulları çok zorluyor. Köyümüzün bulunduğu vadi boyunca her yıl yollar sel ya da farklı nedenlerden ötürü kopar, bozulur ve yeniden yapılır. Her sene aynı olaylar tekrarlanıyor. Karadeniz tarafına seyahat planlıyorsanız, aracını bahsettiğiniz Hilux gibi araziye uyumlu değilse kesinlikle kiralık kullanın. 1 günlük seyahatle 10 senelik eskiyebilir araç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…