evrenim

Becerikli
Makaleler
1
Muğla nasıl bir yer? Kimler için uygun? İlçelerinin birbirinden farkı ne? İnsanı nasıl? Tavsiyeler neler? Teşekkürler.

Muğla'da 2 gün tatil yaptım ve bazı elit yerlerinden geçtim. Baya iyi bir yere benziyordu tabii. Çok sakin ve rahattı. Her evin havuzu falan vardı. Tam yaşanmalık bir yer. Tabii her şehirde böyle yerler de mevcut.

İlçeleri neredeyse birbirinden bağımsız tek başlarına il gibi takılan yerler bana kalırsa. Milas/Yatağan/Köyceğiz/Ortaca/Dalaman bölgelerinde tarım, hayvancılık, zeytinyağı üretimi vb. şeyler yapılıyor. Marmaris/Fethiye/Bodrum daha çok turistik ve zengin kesimlerin takıldıkları yerler, diğer ilçelerle hem alakası yok hem de Muğla yerlisi bulmak zor. Bence yaşamak için çok rahat bir şehir, millet motor, bisiklet vs kaldırıma, evin önüne falan park ediyor kimse dokunmuyor. Gece sokakta dolaşsan rahatsız eden olmaz, kadına kıza yan gözle bakıp sarkan olmaz. Bunca güzelliğin yanında maalesef biraz pahalı bir şehir. Belki haberler ya da sosyal medya da duyuyorsunuzdur, kira fiyatlarının en yüksek olduğu şehirlerden birisi, m2 başına düşen fiyata göre ev fiyatları da çok yüksek. İnsanı cimridir. Milyonluk aracı vardır gidip illa araya dereye sokakta park etmeye uğraşır 50-100mt yakında otopark olmasına rağmen.

Tatil için uygun yaşamak için pek uygun değildir. Yazlık tarafları için çoğu yer yazın açılıyor kışın kapanıyor, marketler bile. Yollar da dandik.

Doğru yerden denize girersen iyi ama Yalıkavak gibi bir yerden girersen kuma değil taşlara basa basa ayağını kese kese yüzersin. Denize girmem dersen iç tarafları bence o kadar güzel değil neyini sevmişler bu kadar anlamadım. Dağ taş kum. Yani yaşamak için tamam temiz hava, su, toprak ama teknolojik anlamda diğer şehirlerden çok geride. Paran varsa tatile gitmek daha iyi orada yaşayacaksan da denize yakın manzaralı bir yerde yaşarsan iyi olur. Benim düşüncelerim bunlar.