Merhaba. Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışıyorum. Yakın zamanda İskenderun'a becayiş yapmayı düşünüyorum. İskenderun Devlet Hastanesi'ne. Şu an İç Anadolu'da bir şehirdeyim. (Ankara değil). İskenderun nasıldır, yaşanır mı? İnsanları nasıldır? Tehlikeli yerleri var mıdır? Vs. vs. Orada yaşayan ya da bilgisi olan paylaşabilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
Çok güzel ama çok sıcak. Yazları çekilmez oluyor. Eğer buralı değilsen önermem pek üstüne para almıyorsan.
Sahili var. Kışın biraz soguk. Yemekleri güzel fakat lokantalarda genel olarak tuvalet yok. Ücretli WC'lere gitmek zorundasin. Dogu bati kültürünün ic ice yasadigi kosmopolit bir ilçe. Sahsen ben begenmistim. Sakin şehir. Sadece biraz havasi kirli sanayisinden dolayi. Bana birisi oraya trenle giderken saglam insan dahi burada hasta olur fabrika dumanlarindan dolayi demisti.
Ben 2 yildir karadenizin daginin basindayim. -10 gorduk 2 yil once. Banyodaki kazandaki su bile donduydu.
Evet havasına biraz kirli diyorlar. Ama sonuçta deniz kenarı mesela yinede o kirlilik çok fazla hisediliyomudur?Sahili var. Kışın biraz soguk. Yemekleri güzel fakat lokantalarda genel olarak tuvalet yok. Ücretli WC'lere gitmek zorundasin. Dogu halki ve bati halkinin ic ice yasadigi kosmopolit bir ilçe. Sahsen ben begenmistim. Sakin şehir. Sadece biraz havasi kirli sanayisinden dolayi. Bana birisi oraya trenle giderken saglam insan dahi burada hasta olur fabrika dumanlarindan dolayi demisti.
Sıcağı severim aslında. Şu an yaşadığım şehir acayip soğuk oluyor ve ben bunu hiç sevmiyorumÇok güzel ama çok sıcak. Yazları çekilmez oluyor. Eğer buralı değilsen önermem pek üstüne para almıyorsan.
Bu arada sende hic sicak gormedin galiba 38° artı yuksek nemi bir tat Mersin sahilinde Temmuz ayinda gorelim. Hatay iskenderun sicagi bana gore yayla gibi geliyordu.
Bana ne sicak ne soguk dokunuyor. Askerdeyken asagidan yagan kar, karsimdan yagan kar aynen Forest Gump filmindeki gibi o karasal iklimin sogugunda dagin basinda sagnak yagmurlarin ve dolunun altinda 6 saat boyunca dikilip kaldiktan sonra hicbir soguk bana dokunmaz oldu. Sicak bana asla vurmaz cocukluktan alisigim.@ProfTech, eee İskenderun'da denize girersin kışın. Sıfır bile görmüyor.
Hilton otelinin oralara git. Bizim ev en ust kattaydi bir gun uyandim sanki firinin icindeydim vantilator sicak fön makinesi gibi calisiyordu. O sicakta baliga gidiyordum. xDKışın güzel İskenderun ama yazın çekilecek gibi değil. Nefes dahi alınmıyor.@ProfTech, Yarın gidiyorum Mersin'e haber ederim. Antalya, Mersin, Osmaniye, Hatay, Adana... Hepsi benim sürekli gittiğim yerler. İskenderun gayet aşırı sıcak ve nemli. Karadeniz'e selamlar.