Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
11
Yer
Slytherin
M2 Pro ve Max çipleri, standart M1/M2'lerden farklı bir HDMI denetleyicisine (PHY) sahiptir. Bu çipler HDMI 2.1 özelliklerini desteklediği için donanım mimarisi daha karmaşıktır. Bu yuzden Asahi Linux'ta HDMI baglantisi 1 kere kesildikten sonra tekrar gelmiyor cogu zaman. Bunu asmak icin birkac farkli yol mevcut. Ben 2 adimi uyguluyorum sirayla, 2'sinden biri mutlaka ise yariyor ama yine sorun devam ederse HDMI baglantisi kesilmesin diye arkaplanda surekli ekrani acik tutmak icin keystroke gonderen bir servis eklemek en garanti cozum. Tabii bunu yapinca monitorunuz hic kapanmiyor ama bu en kotu senaryo.

Uyguladigim adimlar:
  1. Bu komutla HDMI baglantinizin adini bulun: ls /sys/class/drm/
    1. Bende card0-HDMI-A-1 yaziyor mesela.
    2. Sonra sudo grubby --update-kernel=ALL --args="video=card0-HDMI-A-1:e consoleblank=0" komutunu girip sistemi yeniden baslatin. Buradaki card0-HMDI-A-1 kismine sizde yazan HDMI baglantisi adini yazmaniz gerekiyor. Komutun yaptigi sey ise kernele HDMI sinyalini aktif tutmasini soylemek.
    3. Bu %50-50 ise yariyor acikcasi. O zaman niye yapiyoruz? Bu olmadan alttaki yontemler de calismayabiliyor. :D
  2. Eger bu hic ise yaramazsa: CTRL + ALT + F3 ile farkli bir TTY ekranina gecip tekrar F2 ile grafiksel arayuze donuyorum. Cogu zaman bu ise yariyor.
  3. Bu da ise yaramazsa ekran gelmese dahi klavyeden parolami girip oturum aciyorum. Sonra tekrar Super + L ile ekrani kilitleyip geri actigimda ekran geri geliyor.
Eger bu adimlarin hicbiri ise yaramazsa dedigim gibi arkada surekli keystroke gonderen bir servis olusturmak lazim, en kesin cozum bu.

Güncelleme. Halen %100 çözülmüş değil.

Son çareyi uygulicam.

Son düzenleme: