Vanilla

Yetkin
Yer
Dünya
Merhaba, bildiğiniz gibi Ashes of Creation satıştan kaldırıldı, yönetici istifa etti ve şirketten çoğu kişi atıldı. Steam'da incelemeleri son derece olumsuza çevirildi. Ben bu rehberde size 2 saati aşmış olsanız bile nasıl iade yapabileceğinizi anlatıyorum.

⚠️ ÖNEMLİ:
Aşağıdaki İngilizce metni Steam Desteğe birebir kopyalayıp yapıştırmayın.
Metni ChatGPT / benzeri bir yapay zekâya verip yeniden yazdırmanız gerekiyor.
Aksi halde talep otomatik reddedilebilir.

1️⃣ Ashes of Creation Sitesi – KVKK / Consent Ayarı​

1. https://ashesofcreation.com/ adresine girin
  2. Oyun hesabınıza giriş yapın
  3. Ana sayfanın en altına inin
  4. “Consent Preferences” yazısına tıklayın
    • “Do not sell or share my personal information” seçeneğini işaretleyin
    • “Save and finish” diyerek kaydedin

2️⃣ Steam Üzerinden Destek Talebi Açma​

1. Steam’i açın
  2. Sol üstten Yardım → Steam Desteği
  3. “Oyunlar, Yazılım, vb.” seçin
  4. Listeden Ashes of Creation’ı bulun
  5. Bu kısım önemli:
    • “Bu satın alımla ilgili faturayı görüntüle” seçeneğine girin
  6. Ardından:
    • “Bu satın alımla ilgili bir sorum var” deyin

Bu adımdan sonra yazı yazabileceğiniz alan açılacak.

3️⃣ Yapay Zekâ Kullanımı (Çok Önemli)​

Aşağıdaki İngilizce metni DOĞRUDAN Steam’e yazmıyorsunuz.

🔽 Yapay Zekâya Vereceğiniz Metin (Orijinal)​

Aşağıdaki metni sadece yapay zekâya verin:
Dear Steam Support Team,

I am submitting a refund request for Ashes of Creation due to exceptional circumstances following the collapse of the developer, Intrepid Studios, reported as of February 1, 2026.

This request is not based on dissatisfaction with gameplay or personal preference, but on the effective abandonment of an Early Access product and the failure to fulfill the commitments under which it was sold.

Reasons for this request include:

Developer Shutdown
Multiple reports indicate that Intrepid Studios has halted operations. Key executives have stepped down, and the development staff has been laid off, including the issuance of WARN Act notices.

Early Access Abandonment
Ashes of Creation was marketed and sold as an Early Access title with clear assurances of ongoing development and future feature completion. With the studio no longer operational, development has ceased permanently, making delivery of the promised product impossible.

Loss of Functionality and Value
Without an active development team, continued server operation is uncertain, and the game risks becoming inaccessible or entirely unplayable, eliminating its intended value.

I respectfully ask Valve to consider this situation in line with prior cases such as The Day Before, where refunds were granted due to studio closure and unmet development promises shortly after release.

Given these facts, I kindly request a manual review of this purchase, as the product can no longer be reasonably considered deliverable in the form it was sold.

Thank you for your time and consideration.Yapmanız gereken:

“Yukarıdaki metni anlamını bozmadan yeniden yaz.
Detaylar aynı kalsın ama kopya olduğu anlaşılmasın.”

Şimdi olay ne? Biz ne yaptık?
Steam politikası gereği
, normal şartlarda
  • 2 saatten fazla oynanmış
  • 14 günü geçmiş
    oyunlar iade edilemez.

Ancak anlattığım durum bir istisnadır.

Burada yapılan şey şudur:
Valve’dan, bu durumu daha önce yaşanmış benzer örneklerle (özellikle The Day Before vakasıyla) aynı şekilde değerlendirmesini talep ediyoruz.
O olayda geliştirici stüdyo kapanmış, vaat edilen geliştirmeler hiçbir zaman tamamlanmamış ve bu yüzden kısa süre içinde iade hakkı tanınmıştı.

Özetle:
Benzer bir emsal olduğu için, bu durumu gerekçe göstererek manuel iade talebi açabiliyoruz.

İademi aldığıma dair kanıt, (Tekrar ediyorum benim yazdıklarımın aynısını yazarsanız %99 ihtimalle iadeniz kabul edilmeyecek! Bu nedenle yazdıklarımızı değiştiriyoruz. Yetenekliyim diyorsan elle kendin de yazabilirsin farklı cümleler kurarak.)

1770278838739.webp

1770278853652.webp

⚠️ Önemli uyarı:
Bu yöntem teknik olarak birçok oyun için uygulanabilir, ancak kesinlikle suistimal edilmemelidir.
Bu sistemi kötüye kullananlara Steam, 2 yıla kadar topluluk banını gözünü kırpmadan yapıştırıyor.

Not: Bu rehberi düz yazı olarak hazırladım ve sosyal üzerinde uygun bir konu formatı olması için yapay zekaya düzenlettim.

Son düzenleyen: Moderatör: