Aşı ve topuk kanı karşıtları hakkında ne düşünüyorsunuz?

İnancın aşırısı devletin otoriterliğine de zarar bkz. tarikatlar.
Bi' aralar Kabe'de hacılara hu der Allah diyen biri vardı. Ulan diyorum ki ben nasıl bu adamlarla aynı hak'a sahibim, nasıl aynı sandığa oy atıyorum.
Din işleri olduğu sürece ülke gelişimi işi yalan gibi. Sözde anayasada Türkiye Cumhuriyeti laiktir deniliyor. Tarikat üyelerinin çakarlı arabayla gezmesi ne iş? Hadi çakarlı araba işini geçtim adamlar her yerde torpil alıyor be! Tanıdığım 5 yıldır öğretmenlik mezunu en sonunda bu ülkede atanamayacağını anladı fabrikada işe girdi. Ne değişti? Boşa geçen bir 20-25 yıl. Köyde olmayan camiye imam atanıyor daha ne demek gerekiyor?

Ne dersi verirsen ver anlamıyorlarki? Problem orada zaten.

O ders gerçekten ezberlemek için değil anlamak için verilse birçok kişinin fikri değişir. Günümüzde okul dersleri sadece YKS'ye açılan kapı olarak görülüyor.

Maalesef çok haklısınız. Güzelim ülkeyi mahvetmeye devam ediyorlar. 90'lar Türkiyesi'nde yaşamak isterdim; insanların saygılı olduğu, başkasının inancına laf edilmediği günler mesela... Hiçbir zaman göremeyeceğiz o tarz günleri sanırım. Daha medeni bir yerde yaşamaya kalksan o da olmuyor. Ülkede sıkışmış kalmış durumdayız maalesef. Bizzat biz aile olarak bu tarz durumlardan sıkılıp Kıbrıs'a taşındık mesela; en azından burada dini açıdan bu tarz problemler yok, insanlar bir nebze olsa da saygı duyuyor birbirlerine. Durum çok vahim.

Ne kadar da güzel. Umarım daha nicelerine, güzellerine layık olursunuz. Büyüklerimiz diyor şimdi her şey elinizin altında biz zamanında şunu şunu yapardık diye. Keşke bende o zamanlar onları yapsaydım da şu anki gördüklerime tanık olmasaydım.

Bir gün ülkemizin gerçekten geliştiğini görmek dileğiyle...

O ders gerçekten ezberlemek için değil anlamak için verilse birçok kişinin fikri değişir. Günümüzde okul dersleri sadece YKS'ye açılan kapı olarak görülüyor.

Okul saatleri ve müfredat tamamen saçmalık zaten. Sabah 8 akşam 5 nedir hayırdır öğrenciler mesaili fabrika işcisi falan mı? Adam okula elinde sigara cebinde çakmakla giriyor neden çünkü caydıracak bir ceza yok. Müfredata gelecek olursak en basit örneği şu anki 9. sınıflar fonksiyon görüyormuş diye biliyorum bir yakınımdan öğrendiğime göre. Bu öğrenciler ortaokulda neyin temelini aldı da ilk senelerinde bu konu anlatılıyor? Şu an sistem en basitiyle, öğrenciyi eğitimden soğutmak.

Bunların hepsini düzeltmeden önce, hayrına ülkeye başkalarını almayı bırakmalıyız; ancak onun yerine daha çok insan alıyoruz. Yakın zamanda ülkedeki yabancı sayısı Türk sayısını geçecek gerçekten. Sokakta Türk bulmak zor olmaya başladı artık ya! Bunu nasıl kabul edebiliyor bizim milletimiz, anlam veremiyorum.

Alma işini bırak adam vatandaşı olmadığı ülkede insan katlediyor dahası var mı? Olamaz, neden? Çünkü cezalarımız caydırıcı değil. Bireysel silahlanma örneğin adam birini kasten öldürse 2-3 aya af çıkacağını veya adli kontrolle serbest alacağını biliyor. Ah idam yasası, Vah idam yasası! Ekleme yapayım, görün bakalım Ortadoğu ülkelerinden veya müslüman ülkelerinden başka bir yerden biri alındığını nasıl milletimiz ses çıkarıyor. Ülkeyi ziyaret etmeye bilim adamı geliyor adam yoruma "Allah'ın yahudisi ne yapıyor güzel ülkemizde" diyor. Kimle top koşturuyoruz biz? Herkes ayrı dünyada yaşıyor gerçekten.

Ülkeye bir ay önce gelmiş mülteci bile oy verebiliyor. Bir dahaki seçimi de kaybedeceğimize inanıyorum ben mesela; tamamen gençlere üzülüyorum, başka bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…