Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Sadece Enes'in yorumlarına ihtiyacım yok, Allah herkese düşünme yeteneği vermiş.
Sadece Enes: En marjinal biziz dimi abi, en liboş ve ileri görüşlü biziz dimi abi? Biz moderniz dimi abi?
Sadece Enes: En marjinal biziz değil mi abi, en liboş ve ileri görüşlü biziz değil mi abi? Biz moderniz değil mi abi?
Bunun liberalizm ile alakası nedir? Liberalizmi desteklemiyorsanız bile bence saygı göstermeniz gerekir. Ayrıca bugün herkesin gitmek istediği ülkelerin çoğunluğunun liberal olduğunu unutmamak gerekir.
Konuya gelicek olursak iyi birisi değil bence. Kim ne derse ona göre hareket eden bir şahıs. Bakıyor diğer eleştiri kanallarına iyi demişlerse iyi diyor. Kötüyse kötü diyor. Özgün bir kişilik değil.
Bunun liberalizm ile alakası nedir? Liberalizmi desteklemiyorsanız bile bence saygı göstermeniz gerekir. Ayrıca bugün herkesin gitmek istediği ülkelerin çoğunluğunun liberal olduğunu unutmamak gerekir.![]()
Herkes gitmek istiyor diye ben de mi o gruba dahil oluyorum arkadaşım?
Bir de liberalizme saygı derken, komünizme de saygı göstereyim mi mesela? Ne alakasi var ki... Bir siyasi partide temsilci misiniz, kol başkanı mısınız, MV misiniz, sekreter misiniz? Eğer değilseniz neticede bu fikirler sadece fikirdir, üzerine adım atmıyorsunuz dolayısıyla insanlar adım atıyor olsaydınız bile elestirebilirken sırf sahsi fikriniz diye eleştirmeyi bırakmayacak. Fakat dedigim gibi, eleştiri de bile bulunmadım ben oysa ki...
Biz sınıfta bunlari her hafta tartışıyoruz, 4 sayfalik yazi verdim ben liberal düşünürler üzerine. Kaç defa sinav verdim ben. Kötü bir sey dedigimiz yok sakin ol.
Neden bu kadar saldırgansın? Ben sadece saygı duyman gerektiğini söyledim ve evet, ben komünizme de saygı duyuyorum. Bana göre her ideoloji doğrudur. Sadece toplumlara uygun ideolojiler ve görüşler vardır. Bir Amerikalı'ya komünizm'i dayatamayacağınız gibi, bir Rus'a da, özellikle Sovyet dönemini özleyen bir Rus'a, kapitalizmi dayatamazsınız. Her ideoloji kendisine göre haklıdır. Eğer ki tek bir ideoloji haklı olsaydı, tüm dünya onu kullanırdı. Ne demiş Pepe: Farklılıklar dünyaya renk katar. Ben de Türk milletinin fıtratı gereği Liberalizm'in uygun olduğunu düşünüyorum. Her zaman özgürlük için savaşmış bir halk komünist olabilir mi sence? Baskıcı totaliter rejimlerin altında ezilebilir mi? Ben de komünizm üzerine birçok araştırma yaptım. Eski bir azılı komünist olarak söylüyorum ha. Ayrıca bana ne, ister liberal ol ister komünist, umurumda değilsin; ben de senin umurunda değilim. Merak etme, ben de sana sadece saygı duy diyorum, seni eleştirmiyorum.Herkes gitmek istiyor diye ben de mi o gruba dahil oluyorum arkadaşım? Hem bu liboş olayı eski bir mevzu, daha çok mizahi bir dille yazdım zaten. Bu adamın siyasi fikirleri ilkokul 3. sınıf düşüncelerine eş değer olduğu için, oldum olası sevmedim. 13 yaşında siyasi düşünceyi yeni keşfeden gençlerden takipçi kitlesi oluşturmuş kişilik. Kendi fikirleri de sanirsam defalarca değişti. Engelledim her yerden, görmüyorum o yüzden rahatım.
Bir de liberalizme saygı derken, komünizme de saygı göstereyim mi mesela? Ne alakasi var ki... Bir siyasi partide temsilci misiniz, kol başkanı mısınız, mv misiniz, sekreter misiniz? Eğer değilseniz neticede bu fikirler sadece fikirdir, üzerine adım atmıyorsunuz dolayısıyla insanlar adım atıyor olsaydınız bile elestirebilirken sırf sahsi fikriniz diye eleştirmeyi bırakmayacak. Fakat dedigim gibi, eleştiri de bile bulunmadım ben oysaki...
Biz sınıfta bunlari her hafta tartışıyoruz, 4 sayfalik yazi verdim ben liberal düşünürler üzerine. Kaç defa sinav verdim ben. Kötü bir şey dedigimiz yok sakin ol.
Neden bu kadar saldırgansın? Ben sadece saygı duyman gerektiğini söyledim ve evet, ben komünizme de saygı duyuyorum. Bana göre her ideoloji doğrudur. Sadece toplumlara uygun ideolojiler ve görüşler vardır. Bir Amerikalı'ya komünizm'i dayatamayacağınız gibi, bir Rus'a da, özellikle Sovyet dönemini özleyen bir Rus'a, kapitalizmi dayatamazsınız. Her ideoloji kendisine göre haklıdır. Eğer ki tek bir ideoloji haklı olsaydı, tüm dünya onu kullanırdı. Ne demiş Pepe: Farklılıklar dünyaya renk katar. Ben de Türk milletinin fıtratı gereği Liberalizm'in uygun olduğunu düşünüyorum. Her zaman özgürlük için savaşmış bir halk komünist olabilir mi sence? Baskıcı totaliter rejimlerin altında ezilebilir mi? Ben de komünizm üzerine birçok araştırma yaptım. Eski bir azılı komünist olarak söylüyorum ha. Ayrıca bana ne, ister liberal ol ister komünist, umurumda değilsin; ben de senin umurunda değilim. Merak etme, ben de sana sadece saygı duy diyorum, seni eleştirmiyorum.![]()
Arkadaşım, benim yazdığım cümlede bir tane saldırgan bir şey var mı Allah aşkına... Ben de sana bir eleştiride bile bulunmadım, geçmişteki mevzulara gönderme yaptım diyorum. Enes ve liboş olayını bilmiyor olamazsın herhalde?
Siyaset ve politika çok yönlüdür, bir halkın geleceğini liberalizm ya da komüniz gibi kavramlar belirleyemez. Halk kendisine ne olacağını kendisi karar verir. Bir iş yaparken her düşüncenin iyi yönlerini alırsın ama bazı düşüncelere de saygı duyulmaz, örneğin bölücülük vesaire.
- Makaleler
- 2
Kendi bir düşüncesi yok ki. İyi olana iyi, kötü olana kötü diyor. Ödü koptuğu için hükümet hakkında bırak 1 cümleyi, 1 kelime bile demiyor. O kadar korkak herif ki, başka açıklaması yok.
Pekala, aynı şeyleri söyleyip duruyoruz. Ben sadece saygı duy dedim ve ilk çıkışın bana kaba geldi. Bundan dolayı sana saldırgan dedim. Sadece Enes ve liboş olayı hakkında bilgim yok. Çünkü kendisini takip etmiyorum. Liboş kelimesini genellikle sol görüşlü insanlar, bölücüler veya popülist siyasetçiler kullanır. O anlama geldiğini düşünmüştüm ki hala öyle düşünüyorum çünkü internete yazdığım zaman hiçbir şey çıkmıyor. Her neyse, her ideoloji kendince doğrudur; eğer ki zaten tek bir ideoloji doğru olsaydı, tüm dünya onu kullanırdı. Demek ki tam doğru değil ama doğruya en yakın ideolojiler var. Bunları tartışıyoruz zaten bugünlerde de. Ayrıca liberalizmin evrim geçirdiğini unutmamak lazım; bugün 50'den fazla liberalizm türü var. Sosyal Liberalizm'den tut, muhafazakâr Liberalizm'e kadar. Bunları unutmamak lazım; karşınızdaki eğer ki size liberalim diyorsa, hangi liberal olduğu mühimdir. Neyse, vallahi tartışmak istemiyorum; yıllarca bunun tartışmasını yaptım, elime hiçbir şey geçmedi. Neye inanıyorsan inan, gitsin. Ben Gordon Freemanizm'e inanıyorum.Arkadaşım, benim yazdığım cümlede bir tane saldırgan bir şey var mı Allah aşkına... Ben de sana bir eleştiride bile bulunmadım, geçmişteki mevzulara gönderme yaptım diyorum. Enes ve liboş olayını bilmiyor olamazsın herhalde?
Siyaset ve politika çok yönlüdür, bir halkın geleceğini liberalizm ya da komüniz gibi kavramlar belirleyemez. Halk kendisine ne olacağını kendisi karar verir. Bir iş yaparken her düşüncenin iyi yönlerini alırsın ama bazı düşüncelere de saygı duyulmaz, örneğin bölücülük vesaire.