Asker kaçağı biri açık öğretime geçip öğrenci olsa askerliği geciktirebilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 26497
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 290
  • Etiketler Etiketler
    asker öğrenci

26497

Becerikli
Asker kaçağı (hiç askere gitmemiş) biri açık öğretime geçip öğrenci olsa askerliği geciktirebilir mi?

Anladım teşekkürler.

Yoklama kaçağıysanız problem olmaz. Muayeneden önce kayıt yaptırıp uzatabilirsiniz. Fakat yoklama yaptırıp askere gideceğiniz tarih kesinleşmişse kayıt yaptırsanız dahi bakaya sayılır.

Git gel dostum, hayatın boyunca önünde problem olacak bu durum. Kurtul gitsin.
Kendim için sormuyorum aslında bir arkadaş rica etti sormamı. Ben zaten askerliğimi yaptım.
Yoklama kaçağıysanız problem olmaz. Muayeneden önce kayıt yaptırıp uzatabilirsiniz. Fakat yoklama yaptırıp askere gideceğiniz tarih kesinleşmişse kayıt yaptırsanız dahi bakaya sayılır.
Hâlen yoklama kaçağı imiş. Yani kayıt yaptırdıktan sonra otomatik olarak askerlik ertelenecek mi yoksa askerlik şubeye gitmesi mi gerek?

@UfukBey

Son düzenleme:
Maalesef yoklama kaçağıysa üniversite kaydı yapsa bile artık askere alınacaktır. Önceki mesajımda sanırım yanlış anlattım. Yoklama kaçağına düştükten sonra kabul edilmiyor teciliniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…