Askerde kalmak için ne yapmak gerekiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Scoti
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 105
  • Etiketler Etiketler
    yapmak

Scoti

Uzman
Merhaba, 8 ay sonra tecilim bitiyor. 2 senelik Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri mezunuyum. Birkaç havayolu firmasının mülakatına girdim, cevap alamadım. Şu an 12 saat yevmiyeci olarak asgari ücrete çalışıyorum ve bu beni çok yıpratıyor. 21 yaşındayım, her yerim ağrıyor ve aldığım para, hak verirsiniz ki, hiçbir şeye yetmiyor. Yarısını zaten babama atıyorum.

Ben tecili bozup yedek astsubay olarak 12 ay yapmak ve para biriktirmek istiyorum. Hatta görev sürem bittiğinde astsubay olarak askerde kalmak, sözleşmeli asker olmak istiyorum. Arkamda duran bir ailem yok, kimsem yok. KPSS'ye başvurdum, Ekim 5'de KPSS var. Tecili ne zaman bozayım, bilmiyorum. KPSS'ye girsem mi, ondan da emin değilim.

Askere kalmak için puana vs. gerek var mı? Bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Kimisi boz, zaten aylar sonraya atıyor diyor; kimisi şans işi, sınava girmeden bozma, 2 güne bile çağırabilirler diyor, bilemedim.

kariyerkapısı üzerinden dönem dönem iç alım ya da muvazzaf asker alımı ilanları olur. Zaten sen askerlik görevini yaparken de bunun haberi mutlaka verilir. Şartları nedir inan bilmiyorum ancak sürecin böyle olduğunu kuzenimden duymuştum.

Ek olarak KPSS'ye mutlaka gir. 2 yıl geçerli zaten puanı.

Teşekkür ederim zaman ayırdıgınız için o halde KPSS girmeden tecilime dokunmuyorum ne olur ne olmaz diye. Askerlik yapan arkadaşlar varsa tavsiyelerini dinlemek isterim ne alalım vs.

KPSS'ye gir çünkü tecili bozduğun zaman bedelli değilse celp dönemi falan olmadan gerçekten 10 gün sonraya da çağırabiliyorlar 10 ay sonraya da. Bence astsubaylık on numara meslek eğer çok şanssız değilsen zahmetli bir göreve atanmazsın. Öğretmenlik okuyanlar bile iş bulamıyor polis olmaya çalışıyorlar. Dayın amcan yoksa, eldeki seçenekler bunlar...

Teşekkür ederim öyle yapacağım 12 ay biraz zor olacak ama sonrası için memur gibi 8-5 olduğunu söylediler o yüzden ilgimi çekti ben şu an daha fazla calısıp asgari ücret alıyorum.

Biz terhis olacağımız zaman kalmak isteyip istemediğine dair imzanı alıyorlardı yazıhanede. Yolun açık olsun çekilecek çile değil asgari ücrette çalışmak da 12 saat sürünmek de.

Eyvallah abi sağ olasın hakkımızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…