Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Çok komik bir soru. Daha gitmeme 3 yıl var ama aklımda dursun istemiyorum. Para veriyorlar mı harçlık falan?

Ya ben de bu konuyu çok araştırdım ama net bir cevap bulamadım ve askere giden de bir şey demiyor. Ne biçim iş, anlamadım. 6 ay er olarak yapıyorsun ya, 6 ay da paralı yapıp, aylık asgari ücretten biraz daha fazla kazanıyormuşsunuz galiba. İnternette araştırmalarımın sonucundan çıktı.

Üniversite mezunu iseniz, yedek subay olarak başvurup, askerliğinizi 1 yıl yedek subay olarak yapıp, iyi para kazanabiliyorsunuz. 60K falan diyorlar ama ilk 3 ay sonra.

Böyle böyle şeyler diyen oldu yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
6 aylık askerlik yaparsan maaş değil harçlık tarzı bir para alırsın eğer 12 aylık yaparsan da yanlış hatırlamıyorsam 2. aydan itibaren adam gibi maaş almaya başlıyorsun. Güncel fiyatı bilmiyorum ama subaylar için tatmin edici bir miktar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Askerlik yapacağın yere gitmeden önce ara veriyorlar ulaşım için ama askerlik içinde de harçlık veriyolar diye biliyorum. Direkt erlere 500-600 gibi bir şey veriyorlar aylık. Zaten kantin ucuz, yeter aylık 500 TL.