Askerlik 22 yaşına kadar nasıl tecil ettirilir?

emre44

Başarılı
Merhaba,

19 yaşındayım ve askerliğimi 22 yaşıma kadar tecil ettirmek istiyorum. Zaten gelecek yıl okulum başlayacak.

Ocak ayında yoklama dönemimin başlayacağını duydum ancak tecil işlemini nasıl yapacağımı bilmiyorum. e-Devlet'i kontrol ettim fakat bununla ilgili bir seçenek bulamadım.

Askerliğimi 22 yaşıma kadar nasıl tecil ettirebilirim? Hangi işlemleri yapmam gerekiyor?

Lise mezuniyeti sonrası 2 yıl tecil alırsın.

Daha sonra üniversiteye başladığında 30 yaşına kadar tecil alırsın.

Yani, hiçbir şey yapmana gerek yok. Okulunu kazan ve git.

Askerlik şubesine gitmen gerekiyor ben geçen gün gittim lise diploması lazım 2dk hallediyorlar

Askerlik için saglik testi varmış kontrol. Tecil edilse bile zorunlu değil mi bu ?

20 yaşıma gireceğim zaten hocam gelecek yıl Ocak ayında bitiyor süresi şu an okula gitmiyorum.

Askerlik şubesine gitmen gerekiyor ben geçen gün gittim lise diploması lazım 2dk hallediyorlar
Herhangi bir şube olurmu? Bende Malatya olarak gözüküyor şu anda bağlı olduğum şube.

İstediğin şubeye git öğrenci belgen veya mezuniyet belgenle onlar tecil ediyor. Ancak okul başlayana kadar askerliğini yapabiliyorsan git yap derim. Ne kadar erken o kadar iyi o kadar işine yarar.

Ki zaten okul kaydın olduğunda da uzuyor askerliğin, yüksek lisans o bu derken 30'a kadar uzatabiliyorsun.

Şu an aktif öğrenciyse herhangi bir şey yapmasına gerek yok yani?

Bir şey yapmanıza gerek yok. Üniversiteye başlayınca bildirim yapıyorlar ve teciliniz yapılıyor. Yine de okula başladıktan sonra E-Devlet'i kontrol etmeyi unutmayın. Bazıları baştan savma iş yapıyor ve bildirmeyi unutuyor. Yaşayan yakınım var. Öğrenci olmasına rağmen yoklama kaçağı görünüyordu. Askerlik şubesine gidip tecilini yaptırdı. Kaçak göründüğü gün kadar idari para cezası uyguladılar. Sulh Ceza'ya para cezasının iptali için dilekçe yazdı ve iptal ettiler. Boşu boşuna uğraştırdılar yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…