Askerlik erteleme nasıl yapılır?

Thanos

Üstün
Seneye 20 yaşına gireceğim ve bu sene mezuna kaldığım için askerliğimi erteletmek için askerlik şubeye gitmem gerekiyor, askerlik şubeye nelerle gitmeliyim ve askerlik şube de kiminle görüşüp, ne demem gerek?

Mezuniyet nedeniyle tecil işlemi için bağlı olduğunuz askerlik şubesine kimliğinizle gitmeniz yeterli (bazı şubeler fiziki diploma isteyebiliyor). Görevliye “Mezun oldum, mezuniyet nedeniyle askerlik tecil işlemi yaptırmak istiyorum.” demen yeterli olur. Eğer mezuniyet bilginiz e-Devlet/YÖKSİS üzerinden görünüyorsa genelde başka belge istenmez. Ancak sistemde henüz görünmüyorsa diploma, geçici mezuniyet belgesi veya e-Devlet’ten alınmış mezuniyet belgesini yanınızda bulundurmanız faydalı olur. Şubede gerekli işlemler yapıldıktan sonra tecil süreniz sisteme işlenir.

Son düzenleme:
E-Devlet'teki askerliğim yerinin altında nereye bağlı olduğun yazıyor. Oraya gideceksin, fiziksel diploma istiyor olabilirler ben de istedi. Sonra tecil seçeneğini aktif edecekler. Orada gözünün önünde tecil işlemini yapman için yardım edecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…