Ayın 27'sine kadar katıldığınız sürece sorun yok. Son güne bırakmamanızı öneririm. Yoğunluktan gece dışarıda bile yatabilirsiniz. Şahsen cuma günü teslim olmuştum. Pazar günü gelenlere yapılan muameleyi gördükten sonra şükretmiştim. Bizler yatağımızda uyurken onlar hala evraktı, fotoğraf çeki miydi derken perişan olmuşlardı. Yedikleri azarları saymıyorum bile...
Girişte tutanak tutup telefonu alırlar, usta birliğine giderken teslim ederler. Harici sorun çıkmaz. Düzgünce anlatırsanız sorun olacağını sanmıyorum.
e-Devlet üzerinden çıkartabilirsiniz.
Gitmeden bunun raporunu alabilirseniz orada tekrar muayene ederler. Duruma göre belirli başlı şeylerden muaf olursunuz.
Bu sorunlarını sağlık ocağında belirtirseniz zaten sizi hastaneye sevk ediyorlardı. Keşke öyle yapsaydınız. Elinizde raporu olmayan sağlık sorunu için kimse sizi ciddiye almaz. Komutanınız ağızından çıkan ilk cümle "raporun var mı?" olur.
Spor kısmına gelirsek ilk başlarda zorlanırsınız ama zamanla alışıyorsunuz. Öyle babanızın veya dayınızın anlattığı kadar ağır eğitimler olmuyor. 30 gün içinde törene yetişmeniz gerektiğinden uygun adım yürüyerek geçiyor. Ceza kısmına gelirsek komutana kalmış.