Askerlik hakkında sorularım

xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Umarım bilen 1,2 kişi vardır da cevaplar, devlet beni 6 ay zorunlu alıkoyuyor ama bunun hakkında asla bilgi vermiyor.
  1. Sevk tarihi 25 Temmuz, katılması gereken tarih 27 Temmuz diyor, ben 25 Temmuz'da mı orada olmalıyım yoksa 27 mi?
  2. Gideceğim yeri bir ufak araştırdım ve konumsuz gitmem mümkün değil, normalde yanımda telefon getirmeyecektim fakat bu durumda götürmem gerekiyor bu durum bana bir sıkıntı çıkarır mı?
  3. Sevk belgesini herhangi bir kırtasiyeden alabiliyor muyum yoksa askerlik şubesine mi gitmem gerekiyor?
  4. Muayene olarak sağlık ocağına gittim, boyumu kilomu aldı ve kan testimi yaptırıp yolladı, oraya gittiğimde tekrar olacak mıyım? Alerjen olarak kurdeşen ve uyuza sahibim.
  5. Onun dışında sağ gözüm görmüyor, diş etlerim ve dişlerim sorunlu, vücudumu fazla zorladığımda fişini çekmiş laptop gibi gücüm bitiyor ve düşüyorum. Özellikle şınav çekerken oluyor, bildiğim kadarıyla bu eğitimde şınav çektiriyorlar (yanlış biliyor olabilirim) bu şınav esnasında çekemezsem ceza mı alıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 62
Sevk tarihi 25 Temmuz, katılması gereken tarih 27 Temmuz diyor, ben 25 Temmuz'da mı orada olmalıyım yoksa 27 mi?
Ayın 27'sine kadar katıldığınız sürece sorun yok. Son güne bırakmamanızı öneririm. Yoğunluktan gece dışarıda bile yatabilirsiniz. Şahsen Cuma günü teslim olmuştum. Pazar günü gelenlere yapılan muameleyi gördükten sonra şükretmiştim. Bizler yatağımızda uyurken onlar hala evraktı, fotoğraf çekimiydi derken perişan olmuşlardı. Yedikleri azarları saymıyorum bile...
Gideceğim yeri bir ufak araştırdım ve konumsuz gitmem mümkün değil, normalde yanımda telefon getirmeyecektim fakat bu durumda götürmem gerekiyor bu durum bana bir sıkıntı çıkarır mı?
Girişte tutanak tutup telefonu alırlar, usta birliğine giderken teslim ederler. Harici sorun çıkmaz. Düzgünce anlatırsanız sorun olacağını sanmıyorum.
Sevk belgesini herhangi bir kırtasiyeden alabiliyor muyum yoksa askerlik şubesine mi gitmem gerekiyor?
e-Devlet üzerinden çıkartabilirsiniz.
Muayene olarak sağlık ocağına gittim, boyumu kilomu aldı ve kan testimi yaptırıp yolladı, oraya gittiğimde tekrar olacak mıyım? Alerjen olarak kurdeşen ve uyuza sahibim.
Gitmeden bunun raporunu alabilirseniz orada tekrar muayene ederler. Duruma göre belirli başlı şeylerden muaf olursunuz.

Bu sorunlarını sağlık ocağında belirtirseniz zaten sizi hastaneye sevk ediyorlardı. Keşke öyle yapsaydınız. Elinizde raporu olmayan sağlık sorunu için kimse sizi ciddiye almaz. Komutanınız ağızından çıkan ilk cümle "raporun var mı?" olur.

Spor kısmına gelirsek ilk başlarda zorlanırsınız ama zamanla alışıyorsunuz. Öyle babanızın veya dayınızın anlattığı kadar ağır eğitimler olmuyor. 30 gün içinde törene yetişmeniz gerektiğinden uygun adım yürüyerek geçiyor. Ceza kısmına gelirsek komutana kalmış.

1. Sevk tarihi dediği olay 2 gün yol izni veriyor 27'sinde birlikte olacaksın.
2. Gideceğin bölgedeki taksilere veya otobüscülere sorarsan onlar yardımcı olurlar.
3. Sevk belgesini askerlik şubesinden alacaksın.
4. Muayene olurken doktora rahatsızlıklarından belirttin mi?
5. Eğitim olayına gelince komutanlara rahatsızlıklarını belirtirsen onlar yardımcı olurlar. Revire gönderirler rapor alırsın.

27 Temmuza kadar katılabilirsin çoğunlukla son gün katılınır.
Telefon götürebilirsin gittiğinde orada kargocular oluyor çoğunlukla oradan geri kargoluyorsun.
Sevk belgeni e-Devlet üzerinden alıp her yerden çıkartabilirin.
Orada tekrar test olmayacak ama senin sağlık sorunların olduğu için tekrar teste gönderebilirler.
Sağlık sorunların olduğu için bazı şeylerden muaf olabilirsin doktor izni ile.

En yakın arkadaşım 2 gün erken git demişti ben direkt 25 Temmuz'da ya yola çıkarım ya da ondan 1 gün önce çıkarım. Sevk belgesi e-Devlet'te hazır zaten o zaman teknik olarak kırtasiyeden çıkartabiliyorum. Sağlık muhabbeti için de durumlar biraz karışık, sağlık ocağına gittiğim de boyumu kilomu ve kan grubumu bilmediğim için ertesi güne kaldı bir şeyler oldu derken o 2 güne dair hiçbir şey hatırlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…