Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bedelliyi boş verin, yapacağınız ilk 6 ay zaten. Bedelli askerleri çok eziyorlar. Özellikle komutanlar genellikle bedellileri sevmezler. Benim arkadaşım bedelli yaptı, 28 gün cehennemi yaşatmışlar. Gece saat 3'te koğuşa yangın hortumu ile su baskını mı dersin, tuvalet temizleme mi dersin. Taşların arasından izmarit toplamamı dersin. Bir ton şey yaşamış.
6 ay gidersen en azından böyle şeyler yaşamazsın ki gerçekten bedellileri sevmiyorlar. İstediğin kadar görev esnasında şikayet etsen daha çok üstüne gelirler.
Bedelli yaptım 2020'de Ankara/Mamak o dönem yurt dışına çıkacağım için aradan çıkarayım dedim 30 bin civarı vermiştim galiba.
Zaman olsa 6 ay yapar geçerdim ama harbiden ucuzdu o dönemde şimdi bu paralar verilmez gidin yapın hiçbir zorluğu yok teğmen ile arkadaşız hala ortam çok iyi.
Bedelliyi boş verin, yapacağınız ilk 6 ay zaten. Bedelli askerleri çok eziyorlar. Özellikle komutanlar genellikle bedellileri sevmezler. Benim arkadaşım bedelli yaptı, 28 gün cehennemi yaşatmışlar. Gece saat 3'te koğuşa yangın hortumu ile su baskını mı dersin, tuvalet temizleme mi dersin. Taşların arasından izmarit toplamamı dersin. Bir ton şey yaşamış.
6 ay gidersen en azından böyle şeyler yaşamazsın ki gerçekten bedellileri sevmiyorlar. İstediğin kadar görev esnasında şikayet etsen daha çok üstüne gelirler.
Askerliğin gereksiz olduğunu düşünen insanlar var. Korkup yapmak istemeyen, ezilirim düşüncesiyle gitmek istemeyenler var. Komutandan sürekli dayak yerim diye gitmek istemeyenler var. Ama askerde dayak yok diyen bir kişi eğer böyle diyorsa, muhtemelen yalan konuşuyordur. Çünkü yalan yok ben bir iki defa yedim.
Askere gitmemek için birçok sebep oluyor maalesef. Bunlardan birisi ailesi ile beraber yaşayıp uzak yaşamak istemeyen elemanlar, genelde zengin aileleri çalışmayan evde sürekli bilgisayar başında oturup 7/24 takılanlar. Ailesiyle sürekli vakit geçirenler.
Ben 1 yıl 6 ay yaptım. Son 6 ay kala kendi isteğim ile kaldım. Devam edecektim fakat sağlık sorunlarım nedeniyle ne yazık ki devam edemedim. Çünkü uzman olacaktım.
Bunu unutmayın, askerde 6 ay kalırsanız 6 ay daha yapma imkanınız doğuyor; eğer çok isterseniz bölük komutanınız ile görüşüp, uzmanlığa kadar gidebiliyorsunuz. Silah altında iken kafanız rahat oluyor.
Aynı birlikte kalma imkanınız var, diyelim ikinci 6 ayda aynı birlikte veya uzman olduktan sonra aynı birlikte kalma imkanı doğuyor; bazı aileler şey düşünüyor, işte benim oğlum uzman olursa doğuda savaşmaya gidecek. Öyle bir şey yok. Her uzman olan savaşa gitmiyor. Uzmanlık eğitimleri biraz ağır oluyor tabii ki buna katlanabilirsen her türlü sorun yok, ondan sonra kafan çok rahat oluyor.
Senin aynı birlik içerisinde olduğun görev yerinde; sana görev belirliyorlar, diyelim uzman olduktan sonra nöbet tutuyorsun, veya muhaberatta takılıyorsun. Ha bazıları çok istiyor işte ben Şırnak'ta yapmak istiyorum, veya beni doğunun en uç tarafına gönderin diyende var ona görede değerlendiriyorlar. Birçok insan türleri ile karşılaşıyorsun çünkü. Bazıları kafadan sıyırık, ve psikolojisi bozuk olan ağır RDM'li insanlar ile karşılaşabiliyorsun ki ben çok karşılaştım.