Oğuz

Başarılı
Daha alışveriş hazırlığı vesaire yapmadığım için sevk başvurusu yapmadım. 2 Temmuz'a kadar sevk başvurusu yapmam gerekiyormuş. Yaptıktan sonra teslim tarihini ne kadar süre sonraya atabilir?
Orada verilenler ve gitmeden önce satın alması iyi olur denilen şeyler var araştırdığım kadarıyla. %100 alınması gerek dediğiniz ve orada veriliyor dediğiniz neler var?

Benim araştırıp bulduğum şeyler şu şekilde:

• Kimlik
  • Sevk kağıdı
  • Biraz nakit ve banka kartı
  • Bot tabanlığı
  • Yedek çorap, don ve atlet
  • Bot ve dolap kilidi (Bazı yerlerde kilitlemeye izin vermiyorlar deniyor fakat botların da çok kolay yer değiştirildiği söyleniyor)
  • Yara bandı
  • Krem
  • Islak mendil
  • Peçete
  • Kulak tıkacı
  • Not defteri
  • Kalem
  • Tırnak makası
  • İçme suyu
  • Terlik
  • Çengelli iğne
  • Saat
  • Boyunluk cüzdan
  • Banyo permatiği

Böyle bir set buldum fakat listemde yazılı olanlardan olan var olmayan var bu yüzden ne yapılır bilemedim.

Telefon olarak bu telefonu düşünüyorum. SD Karta müzik doldurup vakit kalırsa dinlerim diye düşündüm. Belki birazda kitap alırım. Telefon seçimim hakkında ne düşünüyorsunuz? Jaklı kulaklığım var onu sorun etmezler sanırım.
Girişte AskerCell zorlamasını kabul etmemem gerektiğini biliyorum.
Kendi şampuanımdan 2 adet götürebilir miyim?
Tıraş bıçağı olarak ne satın almayı önerirsiniz? Ve 6 ay sürede ortalama kaç adet başlık harcanıyor?

Bence kartın temassızını kapat, çalınma durumunda çok sıkıntıbyaşarsın, normal şifreli olarak kullan, askerde zaten acemi birliğinde ya da usta birliğinin başında ziraat hesabı ve kartı çıkarıyorlar banka faaliyeti ile.
Tıraş bıçağı olarak ne satın almayı önerirsiniz? Ve 6 ay sürede ortalama kaç adet başlık harcanıyor?
Aga ben verdikleri 3 bıçaklı jileti 1.5 ay kullandım, toplam 3-4 tane jilet değiştirmişimdir, zaten her sabah kesildiği için fazla körelmiyor.

Listede yazdığın çoğu şeyi istikak olarak verecekler.

Peçete olarak böyle kocaman rulolu olanlar varya, ondan al, küçükleri veya paketli olanlar hemen biter, peçete çok önemli askerde, su gibi gidiyor.

Verdikleri botların tabanlıkları bence gayet iyi benim için, belki getirdiğine ihtiyaç duymayabilirsin.

Getireceğin telefonun kamerası olmasın yeter, zamanında Samsung S'lerin kamerasını kırıp sokuyorlardı.

Belki saçma ilacak ama saate bakmamak daha iyi, psikolojikmi bilmiyorum sanki saate bakmayınca fast travel etmiş gibi zaman çok hızlı geçiyor olacak, muhtemelen biyolojik saat bozulduģu için zaman algısı yok oluyor, saate bakınca zaman duruyor bildiğin, acemi birliği bana birkaç saat sürmüş gibi geliyor.

Son düzenleme:
Daha alışveriş hazırlığı vesaire yapmadığım için sevk başvurusu yapmadım. 2 Temmuz'a kadar sevk başvurusu yapmam gerekiyormuş. Yaptıktan sonra teslim tarihini ne kadar süre sonraya atabilir?
Orada verilenler ve gitmeden önce satın alması iyi olur denilen şeyler var araştırdığım kadarıyla. %100 alınması gerek dediğiniz ve orada veriliyor dediğiniz neler var?

Benim araştırıp bulduğum şeyler şu şekilde:

• Kimlik
  • Sevk kağıdı
  • Biraz nakit ve banka kartı
  • Bot tabanlığı
  • Yedek çorap, don ve atlet
  • Bot ve dolap kilidi (Bazı yerlerde kilitlemeye izin vermiyorlar deniyor fakat botların da çok kolay yer değiştirildiği söyleniyor)
  • Yara bandı
  • Krem
  • Islak mendil
  • Peçete
  • Kulak tıkacı
  • Not defteri
  • Kalem
  • Tırnak makası
  • İçme suyu
  • Terlik
  • Çengelli iğne
  • Saat
  • Boyunluk cüzdan
  • Banyo permatiği

Böyle bir set buldum fakat listemde yazılı olanlardan olan var olmayan var bu yüzden ne yapılır bilemedim.

Telefon olarak bu telefonu düşünüyorum. SD Karta müzik doldurup vakit kalırsa dinlerim diye düşündüm. Belki biraz da kitap alırım. Telefon seçimim hakkında ne düşünüyorsunuz? Jaklı kulaklığım var onu sorun etmezler sanırım.
Girişte AskerCell zorlamasını kabul etmemem gerektiğini biliyorum.
Kendi şampuanımdan 2 adet götürebilir miyim?

Selam,

Askere teslim olduğunuz gün bu bahsettiklerinizi zaten veriyorlar. Ben askere gittiğimde yanımda hiçbir şey götürmemiştim. Acemi birliğinin revirinden krem, yara bandı gibi şeyleri temin edebilirsiniz. Fakat tıraş bıçağına gelecek olursak, paket paket şeklinde alırsanız daha iyi olur; yani 6'lı veya 12'li. Bunu aldıktan sonra epey bir sizi götürür. Fakat banka kartı veya kredi kartı bulundurmanız sizin için faydalı olabilir, nakit cebinizde asla bulundurmayın, özel değerli eşyalar, kolye, altın ile alakalı şeyleri götürmeyin. Bazen hırsızlık olabiliyor. Kimin ne olduğu belli değil çünkü. Ben genellikle 2 günde bir tıraş olduğum için, bana fazlasıyla yetiyordu.

Dolap kilidine gelince, benim bildiğim dolap kilidi olayı askeriyede yasak, verilmiyor. Komutanlar sürekli dolaplarınızı arıyor ve kilitli gördüğü dolapların kilitlerini kırıyorlardı. Bunu sürekli yaptığınızda tutanak tutabiliyorlar, arkadaşımızın başına gelmişti.

Not defterine gerek yok, not alabileceğiniz bir şey yok. Boşu boşuna götürürsünüz. Onun dışında günlük vs. yazarım derseniz size kalmış.

Saat olayını tavsiye etmiyorum, sonuç olarak sürekli kolunuzda olmayacak. Yeri geldiği zaman dolabınıza veya yastığınızın altına koyacaksınız, onun da çalınma riski var. Elektronik ürün pek götürmemeye çalışın, telefon götürebilirsiniz, ama sürekli yanınızdan ayırmamanız gerekiyor.

Askere teslim olduğunuz gün bu bahsettiklerinizi zaten veriyorlar. Ben askere gittiğimde yanımda hiçbir şey götürmemiştim.
Veriyorlar ama direkt ilk günden verilmeyebilir hatta bana 2. haftada verildi, teslim olurken "zaten asker verir ya" diye çanta bile getirmeden gelenler çok sıkıntı çekti, bu yüzden en kötü 1 ay yetecek erzak getirmek kararlı olacaktır.

Dolap kilidine gelince, benim bildiğim dolap kilidi olayı askeriyede yasak, verilmiyor. Komutanlar sürekli dolaplarınızı arıyor ve kilitli gördüğü dolapların kilitlerini kırıyorlardı. Bunu sürekli yaptığınızda tutanak tutabiliyorlar, arkadaşımızın başına gelmişti.
Dolap kilidi değil de çanta için kilit getirmek çok işe yarayacak, zaten askerde kilidi çalışan dolap bulman imkansıza yakın, benim olduğum yerlerde hiçbir dolabın kilidi yoktu, bende getirmiştim dolap kilidi en son sırt çantamın fermuarlarına takmıştım kullanacak bir yer bulamayınca.

Çoğu eşya zaten sivil eşya deposunda yani bagajında/valizinde birlikten ayrılana kadar güvenli bir yerde, kapalı, her zaman erişilemez bir yerde olacak, koğuş dolabı için kesinlikle şöyle söyleyeyim, herşeyin çalınabileceğini hesaba kat, sonra özülme.

Çalınmayı geçtim denetimde kontrolde vs. sıkıntılı, yasa dışı birşey olmaması gerekir, her zaman dolabına komutanlarının erişebilmesi gerekir, yani "private", mahrem, konfor alanın olmayacak.

Not defterine gerek yok, not alabileceğiniz bir şey yok. Boşu boşuna götürürsünüz. Onun dışında günlük vs. yazarım derseniz size kalmış.
Günlük getiren, kitap getiren herkes birkaç gün sonra salıyorlar, boş iş gerçekten, zaten boş bir an yakaladığınızda, istirahatte direkt yatar zıbarırsınız o yorgunlukta.

Son düzenleme:
Veriyorlar ama direkt ilk günden verilmeyebilir hatta bana 2. haftada verildi, teslim olurken "zaten asker verir ya" diye çanta bile getirmeden gelenler çok sıkıntı çekti, bu yüzden en kötü 1 ay yetecek erzak getirmek kararlı olacaktır.

Dolap kilidi değil de çanta için kilit getirmek çok işe yarayacak, zaten askerde kilidi çalışan dolap bulman imkansıza yakın, benim olduğum yerlerde hiçbir dolabın kilidi yoktu, bende getirmiştim dolap kilidi en son sırt çantamın fermuarlarına takmıştım kullanacak bir yer bulamayınca.

Günlük getiren, kitap getiren herkes birkaç gün sonra salıyorlar, boş iş gerçekten, zaten boş bir an yakaladığınızda direkt yatar zıbarırsınız o yorgunlukta.

Eğitimden dolayı zaten vakit bulduğun yok, akşam zaten pert oluyorsun. Yeri geldiği zaman eğitimler sabaha kadar sürüyor. Bizim mesela eskiden yemin törenine son 1-2 hafta kala sabaha kadar çalışıyorduk, sabah normal mesai saatinde spor, günlük işler derken akşam oluyordu, 2-3 saat dinlenmeye anca vakit bulabiliyorduk. Ben acemiliği Çanakkale 116'da, usta birliğini ise Kahramanmaraş'ta yaptım. Benim askerlik biraz yorucu geçmişti ama eğlenceliydi. Bazen özlüyorum, yalan yok. :D

Öneriler için teşekkürler kartların temassızını kapatmayı unutmam. Ziraatim yok. Muhtemelen harçlığı oraya yatırıyorlar ve orada çıkartırlar. Onlarında temassızı kapalı mı geliyor?
Saat ve not defterini bazen oradaki göreve bağlı olarak not aldırabiliyorlarmış veya genelde her şey dakik olduğu için zaman kontrolü iyi olur diye düşündüm. Yazdığım şeyleri ihtiyaca bağlı olarak oradan almak mı daha iyi? Sanırım vergi daha az olduğu için daha ucuz olabiliyormuş. Ama her şey var mı bilmiyorum.