xBN

Yetkin
2027 yılında askere gideceğim. Ocak ayında yoklamayı tamamladım, beklemedeyim ama çevremde askerlik ne zaman deyince stres olmaya başlıyorum. Ne gibi tavsiyeleriniz olur? Rahatlamaya ihtiyacım var. Tavsiyeniz de varsa dinleyebilirim. 6 ay yapacağım.

Stres yapmayın ben 1 yıl 6 ay yaptım askerliğimi, sağlık sorunlarımdan dolayı devam edemedim devam etmek istedim ama zaten komutan müsaade etmedi. Emin olun bazen askerliği özlüyorum, ilk başta bende stres yapıyordum ama ilk günler biraz sıkıntı çekiyorsunuz, daha sonrasın da alışıyorsunuz zaten.

2027 yılında askere gideceğim. Ocak ayında yoklamayı tamamladım, beklemedeyim ama çevremde askerlik ne zaman deyince stres olmaya başlıyorum. Ne gibi tavsiyeleriniz olur? Rahatlamaya ihtiyacım var. Tavsiyeniz de varsa dinleyebilirim. 6 ay yapacağım.
Çevremde gidip gelen 5-6 arkadaşım oldu. Doğu ve ege bölgesi tarafında yaptılar. Benim arkadaşlarımın hepsi rahat geçirmiş, rahattan kastım sorun yaşamamışlar. 1 ayın sonunda alışmışlar ve geri kalan zaman ise normal devam etmiş. Bir kaçı özlediğini söylüyor hatta onlar biraz abartıyor olabilir. 6 ay gitmek 400.000 TL vermekten iyidir bence. Oraya giderken arkanda sevgilin ve borcun olmayacaksa çokta kafaya takmaya gerekecek bir şey yok. Ben kaza geçirmeden önce böyle düşünüyordum.

Çevremde gidip gelen 5-6 arkadaşım oldu. Doğu ve ege bölgesi tarafında yaptılar. Benim arkadaşlarımın hepsi rahat geçirmiş, rahattan kastım sorun yaşamamışlar. 1 ayın sonunda alışmışlar ve geri kalan zaman ise normal devam etmiş. Birkaçı özlediğini söylüyor hatta onlar biraz abartıyor olabilir. 6 ay gitmek 400.000 TL vermekten iyidir bence. Oraya giderken arkanda sevgilin ve borcun olmayacaksa çok da kafaya takmaya gerekecek bir şey yok. Ben kaza geçirmeden önce böyle düşünüyordum.

Öyle sorunlarım yok. Ve ben iyi yönünden bakmak istiyorum. 6 ay uzaklaşacağım iyi geleceğini düşünüyorum farklı bir ortam.

Acemilikte çok sövmüştüm. Duş haftada 1 kez alabiliyorduk, koğuşta 35 kişiydik ve sürekli yürüyüş eğitimi vardı. Acemilik inanılmaz sıkıcı geçebilir ama usta birliği gerçekten eğlenceliydi, görev de alabilirsen çok rahat yaparsın askerliğini. Bana revircilik düşmüştü, revirin oradaki kantinden sandviç alıp gazino da TV izlerdim hep.

Acemi birliğinde zorlanırsın / sıkılır ve yorulursun. Usta birliğine geçtikten sonra o kadar yüklenmezler endişelenme. Güzel anılar biriktirmeye bak, göze batma, ağır sorumluluklardan kaçın, emin olduğun birkaç düzgün insan dışında herkesle ahbap olma yeterli.

Acemilikte çok sövmüştüm. Duş haftada 1 kez alabiliyorduk, koğuşta 35 kişiydik ve sürekli yürüyüş eğitimi vardı. Acemilik inanılmaz sıkıcı geçebilir ama usta birliği gerçekten eğlenceliydi, görev de alabilirsen çok rahat yaparsın askerliğini. Bana revircilik düşmüştü, revirin oradaki kantinden sandviç alıp gazino da TV izlerdim hep.

Bu görev şans mı?

Türkiye'de büyükler maalesef zor bir askerlik yaptığı için bizlere anlatırken hep öcü gibi anlattılar. Ancak herkesin tecrübesi farklı olmakla birlikte bölük ve komutana göre de her şey değişiyor. Ben Jandarma yaptım. Askerlikten bahsedince yüzüm gülüyor. Abim İstanbulda piyade idi ama çok zor geçti diyor. Manisa'da bir arkadaşım çok iyi yaptım diye anlatırken Amasya'da yapan diğer arkadaşım çok kötüydü diyor.