Biraz önce askerliğimi aradan çıkartmak için 2026'da bitecek tecilimi bozma girişimde bulundum ama başarılı oldum mu bilmiyorum. Tecrübeli kişiler bilgilendirme yapabilir mi? e-Devlet "askerliğim" hizmetinden askerlik yoklama başvurusu formu doldurdum, sonuç olarak yüklediğim fotoğraftaki yazıyla karşılaştım. Şu an bir onay süreci mi beklemem gerekiyor yoksa sağlık ocağına gidip muayene olmadan bir onay süreci başlamaz mı? Şu an şehir dışındayım kendi aile hekimine gitmem de mümkün değil çünkü.
Aile hekimine muayene olman şart sonrasında duruma göre hastaneye sevk edebilir. Sağlık kontrolleri bitince hizmet tercihi gelir ( Yedek Subay/Yedek Astsubay/Bedelli/Fazladan gönüllü 6 ay daha vs.)
Sonra da gitmek istediğin ayları seçtirir, beklersin.
Eğer ileri atmazsa 06/11'de gideceğim ben.
Aile hekimine muayene olman şart sonrasında duruma göre hastaneye sevk edebilir. Sağlık kontrolleri bitince hizmet tercihi gelir ( Yedek Subay/Yedek Astsubay/Bedelli/Fazladan gönüllü 6 ay daha vs.)
Sonra da gitmek istediğin ayları seçtirir, beklersin.
Eğer ileri atmazsa 06/11'de gideceğim ben.
Aile hekimine mecbur bırakmaları çok saçmalık oldu. Size hayırlı olsun ama merak ettim kasım celbiyle gidecekseniz şuan kesin tarihi nereden biliyorsunuz?
Aile hekimine mecbur bırakmaları çok saçmalık oldu. Size hayırlı olsun ama merak ettim kasım celbiyle gidecekseniz şu an kesin tarihi nereden biliyorsunuz?
Hocam ben kasım celbi yani en geç ocakta askere gitmek için tecil bozmaya çalışıyorum da, kasım celbi için tecil bozdurduktan sonra şubat celbinde askere gönderilme ihtimalim yok değil mi?
Hocam ben kasım celbi yani en geç ocakta askere gitmek için tecil bozmaya çalışıyorum da, kasım celbi için tecil bozdurduktan sonra şubat celbinde askere gönderilme ihtimalim yok değil mi?
Ben 1 ay önce bozdurdum tecili işlemleri tamamladım benim bile şubat celbine kalma ihtimalim var. Ağustos 31 de başlayıp 1 hafta sürecek nitelik güncelleme sonucunda sanıyorum ki netleşecektir.
Sizin de şubata kalma ihtimaliniz var.
Tamamen şans işi.
Ben 1 ay önce bozdurdum tecili işlemleri tamamladım benim bile şubat celbine kalma ihtimalim var. Ağustos 31 de başlayıp 1 hafta sürecek nitelik güncelleme sonucunda sanıyorum ki netleşecektir.
Sizin de şubata kalma ihtimaliniz var.
Tamamen şans işi.
Hocam son bir sorum daha var siz bu işlemi yeni yapmışsınız. 27 ağustosta kendi şehrime döneceğim, aile hekimi sağlık raporu süreci ne kadar sürüyor 2 gün içinde hallolur mu? Hastaneye ya da askerlik şubesine gitmeme gerek oluyor mu?
Hocam son bir sorum daha var siz bu işlemi yeni yapmışsınız. 27 ağustosta kendi şehrime döneceğim, aile hekimi sağlık raporu süreci ne kadar sürüyor 2 gün içinde hallolur mu? Hastaneye ya da askerlik şubesine gitmeme gerek oluyor mu?
Tabii ki ben aynı gün içerisinde hallettim. Gözlük ve astımım olduğundan sevkedildim hastaneye. Eğer hastaneye sevkederse eline kağıt veriyor onunla gidiyorsun sıra beklemeden direkt alıyorlar 1 günde hallettim. Sizi hastaneye sevketmeyebilir de. Sonrasında askerlik şubesine gitmeye gerek yok, e devlette askerlik kısmında sınıflandırma bekleniyor diye bir yazı çıkıyor.