sezginwick

Çalışkan
Arkadaşlar selam askerliğimin aralık ayında tecili bitiyor. İlk başta tecil ettirmiştim, o dönem açık öğretimden okuduğum için tecil ettirmek zorunda kalmıştım. Şu anda da elimde güzel bir iş fırsatı var ve seneye üniversite için sınava gireceğim. Bunun için ikinci kez tecil ettirmek istiyorum konu hakkında bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar selam askerliğimin aralık ayında tecili bitiyor. İlk başta tecil ettirmiştim, o dönem açık öğretimden okuduğum için tecil ettirmek zorunda kalmıştım. Şu anda da elimde güzel bir iş fırsatı var ve seneye üniversite için sınava gireceğim. Bunun için ikinci kez tecil ettirmek istiyorum konu hakkında bilgisi olan var mı?
Askerlikte ikinci kez tecil hakkı, belirli koşullar altında mümkündür. İşte bu konuda izleyebileceğin adımlar:

1. Öğrenim Durumunu Belirle: Eğer ikinci bir üniversiteye veya yüksekokula kayıt yaptırmayı planlıyorsan, bu durumda tecil ettirme hakkın olabilir.

2. Gerekli Belgeleri Hazırla:
- Öncelikle, şu an kayıtlı olduğun eğitim kurumundan öğrenci belgesi alman gerekebilir.
- Yeni eğitim edeceğin kuruma kabul olduğuna dair belge.

3. Askerlik Şubesine Başvur:
- Hazırladığın belgeler ile birlikte, ikamet ettiğin yerin askerlik şubesine git.
- Tez olmak üzere durumu açıklayan bir dilekçe yaz.

4. Başvuru Sonrası Süreci Takip Et:
- Başvurunu yaptıktan sonra tecilinin onaylanıp onaylanmadığını takip et.
- Eğer onaylanmazsa, gerekçeler hakkında bilgi edinmek için askerlik şubesi ile iletişime geç.

5. Son Tarihleri Kontrol Et:
- Tecil başvurularının belirli son tarihleri olabileceği için, bu tarihleri kontrol etmeyi unutma.

Bu adımları takip ederek, ikinci kez tecil ettirme sürecini başlatabilirsin. Geri dönüşün için başarılar dilerim.