Syntax 97
Bilgin
Finansal özgürlüğün için adım atmaya başlayabilirsin. Ne kadar erken o kadar iyi. Yaşıtların orada burada patronunun ağzını koklarken. Sen istediğini yapabilme özgürlüğüne sahip olacaksın. Tabii finansal özgürlük öyle kolay bir şey değil onu da bil. Herkes yapmak ister ama herkes yapamaz çünkü çok büyük fedakarlıklar yapıp her zaman biriktirmen gerekir. Eğer ki yaşın 18 ise tavsiyem şimdiden gerçekten mesela 50.000TL kazanıyorsan 40.000TL'sini biriktirmeye başlayıp onu bir şekilde hisse fon veya eğer ki çok dindar biri değilsen enflasyonist ülkelere bak orada bazen hem döviz cinsinden hem de enflasyon üzerinden kur veriyorlar örneğin 2025 türkiyesi vb. böylece zarar etmessin paran hem döviz cinsinden zarar görmez hem de enflasyondan zarar görmez. Bir tane yatırımcı takip ediyorum ayrıca hepimizin bildiği andrew Tete'yi de bu yöntemle geçen sene paraya para demediler. Hem de devletin yatırımcılara 20 yıl vergi yok demesi resmen Türkiye'yi parası olanın parasını 3'e 5'e katladığı bir ülke haline getirdi. Zaten şu an pek emin değilim. Önceden günde 4 saat finans ile alakalı her şeyi takip ederdim. Ama şu an pek zamanım yok. En son hatırladığım kadarıyla 1 milyon TL'n varsa bankalar sana 33.000TL veriyordu faizden ama ne kadar sürdürülebilir dersen orasını bilemem. Bu arada unutmadan yatırım tavsiyesi değildir.
Bu dediğini çalışmadan yapamazsın.