Yer
Kaer Morhen
Bundan 3 hafta önce terhis oldum ve Kıbrıs'tan geldiğim sadece uçak ile gelmek zorundaydım. Haliyle 3K fiyata bilet aldım ancak TSK gideceğimiz ikametgaha göre iade yapıyor. e-Devlet üzerinden ASAL ödemeler kısmında gözükmüyor. Esenyurt'ta yaşadığımdan dolayı PTT inanılmaz yoğun oluyor genelde bu sebeple kesin yatmış ise gideceğim. Sizde bu süreç nasıl oldu?

Ayrıca e-Devlet üzerinde hala silah altında olduğum gözüküyor. Göz kontrolünde hastanede bundan dolayı asker kaçağı olduğumdan şüphelendiler.:D bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı şekilde Kıbrıs'tan terhis oldum. 2-3 yıl oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 1-2 ay sonra alacağım yol ücreti e-Devlet PTT kısmında gözüküyordu. Onu da e-Devlet üzerinden hesabıma aktarmıştım :D

PTT'ye gidip işkence çekmenize gerek yok.

Göz kontrolünde hastanede bundan dolayı asker kaçağı olduğumdan şüphelendiler.:D Bunun sebebi nedir?
Evrak kürek işlerini yapan yazıcı arkadaşlar kesin bir halt yedi :rofl: Sisteme düşmemiştir. Askerlik şubeye gidip bir danışın hocam. Sonra tekrardan gitmeyin.

Yaz sıcağında Kıbrıs çekilmiyor.

Aynı şekilde Kıbrıs'tan terhis oldum. 2-3 yıl oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 1-2 ay sonra alacağım yol ücreti e-Devlet PTT kısmında gözüküyordu. Onu da e-Devlet üzerinden hesabıma aktarmıştım :D

PTT'ye gidip işkence çekmenize gerek yok.

Evrak kürek işlerini yapan yazıcı arkadaşlar kesin bir halt yedi :rofl: sisteme düşmemiştir. Askerlik şubeye gidip bir danışın hocam. Sonra tekrardan gitmeyin.

Yaz sıcağında Kıbrıs çekilmiyor.

Şaka bir yana hocam sonuçta terhis kağıdımı falan filan aldım yani. Bunun dönüşü olmaz değil mi? :D

Bu arada siz hangi birlikteydiniz?

Bağlı olduğun bölüğün mali kısmına bakan uzman ya da hangisi ne kadar kısa sürede hallederse o kadar çabuk yatıyor. Örneğin ben astsubay iken bir askerim terhis oldu fakat yol parası bir türlü mali kısımdan hallolmadı gittim elden PTT ile yatırdım bizzat.

Bağlı olduğun bölüğün Mali kısmına bakan uzman ya da hangisi ne kadar kısa sürede hallederse o kadar çabuk yatıyor. Örneğin ben astsubay iken bir askerim terhis oldu fakat yol parası bir türlü Mali kısımdan hallolmadı gittim elden PTT ile yatırdım bizzat.

Hocam biz kışlada 4 birlik halindeydik ve bağlı birliklerin bütün Mali durumunu 1 kişi yönetiyordu. Parayı ise genelde ayın beşinde yatırıyordu ancak mevzu yol parası olunca bilemedim. Verdiğiniz bilgiler için minnettarım.

Hocam biz kışlada 4 birlik halindeydik ve bağlı birliklerin bütün Mali durumunu o kişi yönetiyordu. Parayı ise genelde ayın beşinde yatırıyordu ancak mevzu yol parası olunca bilemedim. Verdiğiniz bilgiler için minnettarım.
O zaman daha iyi yatırır her türlü belki gecikir. Ben batıda görev yaptım devrelerimin bazıları doğuda yaptı onların yol paraları 3 hafta içinde yattı fakat bize yatırılmayacağını söylediler. Bizde direkt şikayet ettik fakat ben askerden geldikten 4 ay sonra yattı. Senin her türlü yatar ama tabi aksi bi durum olabilir illa ki zaman açısından.