ASP.NET Core ile API geliştirmeyi nasıl öğrenebilirim?

boraygulpinar

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

.NET platformunda çalışıyorum ve şu anda API geliştirme konusuna odaklanmak istiyorum. ASP.NET Core web API ile nasıl başlangıç yapabileceğim konusunda önerilerinizi bekliyorum. Amacım restful API'ler oluşturmayı öğrenmek ve özellikle Entity Framework Core, jwt ile kimlik doğrulama, ve swagger dokümantasyonu gibi konularda kendimi geliştirmek.

Şu anda orta düzeyde .NET ve C# bilgim var. Daha önce CRUD işlemleri ve basit uygulamalar geliştirdim. Ancak API yazımı konusunda hem teorik hem de pratik rehberlere ihtiyacım var.

Sizce aşağıdaki konularda nasıl bir yol izlemeliyim?

1. ASP.NET Core Web API'ye giriş için hangi kaynakları önerirsiniz?
  2. Hangi projelerle pratik yapmaya başlamalıyım?
  3. Dokümantasyon ve test konularına nasıl yaklaşmalıyım?
Ayrıca, video, kurs veya blog önerileriniz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim!

Merhaba arkadaşlar,

.NET platformunda çalışıyorum ve şu anda API geliştirme konusuna odaklanmak istiyorum. ASP.NET Core web API ile nasıl başlangıç yapabileceğim konusunda önerilerinizi bekliyorum. Amacım restful API'ler oluşturmayı öğrenmek ve özellikle Entity Framework Core, jwt ile kimlik doğrulama, ve swagger dokümantasyonu gibi konularda kendimi geliştirmek.

Şu anda orta düzeyde .NET ve C# bilgim var. Daha önce CRUD işlemleri ve basit uygulamalar geliştirdim. Ancak API yazımı konusunda hem teorik hem de pratik rehberlere ihtiyacım var.

Sizce aşağıdaki konularda nasıl bir yol izlemeliyim?

1. ASP.NET Core Web API'ye giriş için hangi kaynakları önerirsiniz?
  2. Hangi projelerle pratik yapmaya başlamalıyım?
  3. Dokümantasyon ve test konularına nasıl yaklaşmalıyım?
Ayrıca, video, kurs veya blog önerileriniz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim!
BTK Akademi uzerindeki egitim fena degildi.

.net ve .net core farkli nimetler bu arada karistirmayin.

Eger sadece CRUD taraflarinda takilacaksaniz banka, E ticaret backendi ve kutuphane stili seyler deneyebilirsiniz. Dokumantasyon ve teste iyi yaklas, postman ve swaggera iyice alis.

BTK Akademi uzerindeki egitim fena değildi.

.net ve .net Core farkli nimetler bu arada karistirmayin.

Evet, .net ve Core arasındaki farkı biliyorum Core ile çalışıyorum zaten.

Sadece CRUD taraflarında takılmayı düşünmüyorum. Yani şu şekilde açıklayayım kariyerimi backend, fullstack developer olarak ilerletmek istiyorum, iş neyi isterse onu yapmalıyım.

API yazmayı öğrenmek için yeterli Türkçe kaynak yok veya ben bulamadım BTK Akademi'deki eğitim'i görmüştüm orada bayağı detaylı bir anlatım var sanırım. Orayı takip etmemi önerir misiniz ?

Udemy'de Murat Yücedağ Hocamın dersi vardı galiba orayı bir kontrol et.
Murat Yücedağ Kendi sitesinden bir dersini alıp Udemy'den mesajlar yoluyla kendisine mesaj atıp istediğin 4 kursu daha yazarsan sana hediye ediyor hocamız.

Evet, .net ve Core arasındaki farkı biliyorum Core ile çalışıyorum zaten.

Sadece CRUD taraflarında takılmayı düşünmüyorum. Yani şu şekilde açıklayayım kariyerimi backend, fullstack developer olarak ilerletmek istiyorum, iş neyi isterse onu yapmalıyım.

API yazmayı öğrenmek için yeterli Türkçe kaynak yok veya ben bulamadım BTK Akademi'deki eğitim'i görmüştüm orada bayağı detaylı bir anlatım var sanırım. Orayı takip etmemi önerir misiniz ?
Ben Microsoft ekosistemlerinden pek anlamam fakat BTK'daki egitim cok guzeldi.
Turkce kaynak ender durumlar disi onermem fakat bu ender bir durum :)

Udemy'de Murat yücedağ hocamın dersi vardı galiba orayı bir kontrol et.
Murat Yücedağ kendi sitesinden bir dersini alıp Udemy'den mesajlar yoluyla kendisine mesaj atıp istediğin 4 kursu daha yazarsan sana hediye ediyor hocamız.

Açıkçası Murat Yücedağ'ın eğitimleri pek hoşuma gitmiyor. Başlangıç için okey bir seviyede fakat orta-ileri seviye için çok yetersiz olduğunu düşünüyorum ve eğitimlerinin bir kısmından sonra sürekli aynı şeyleri tekrarlaya tekrarlaya 100 ders civarlarına ulaşıyor eğitimler. Kendim için söylüyorum haliyle yapılan proje bir noktadan sonra hiçbir şey kazandırmadığı ve tekrara düştüğü için baymaya başlıyor.

Ben Microsoft ekosistemlerinden pek anlamam fakat BTK'daki egitim cok guzeldi.
Türkçe kaynak ender durumlar disi onermem fakat bu ender bir durum :)

Şu anda BTK'nın eğitimine göz atıyorum umarım hoşuma gider ve öğrenebilirim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt