Çözüldü "aspnet_compiler.exe" virüsü nasıl kaldırılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan metr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 76
  • Etiketler Etiketler
    exe malware
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

metr

Üyecik
Screenshot_140.webp

Birkaç haftadır oyun oynarken PC kendi kendine Alt Tab atıyordu ve virüs şüphesiyle Malwarebyte indirip tarama yaptım. Taramada hiçbir şey çıkmadı ama resim olarak eklediği aspnet_compiler.exe'yi trojan olarak görüyor ve bu bildirim 3 dakikada bir çıkıyor. Sorum şudur ki; bu virüsü nasıl kaldırırız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
"aspnet_compiler.exe" uygulaması ASP.NET uygulamalarını derlemek için kullanılan orijinal bir Microsoft bileşeni, yani sistem dosyası diyebiliriz tabii bu demek değildir ki bu uygulamaya virüs bulaşamaz.

Olay bana daha çok şu şekilde geldi, sisteminiz oyun oynarken kendi kendine Alt+Tab yapıyor muhtemelen arka planda çalışan bir yazılım var ve bu da Alt+Tab'a atıyor. Malwarebytes taramada bir şey bulmuyor ama gerçek zamanlı koruma, aspnet_compiler.exe aracılığıyla snippet.host adresine bağlantı denemelerini engelliyor. Bu işlem sistem dosyasını taklit ediyor da oladabilir.

Kaspersky Virus Removal Tool veya ESET Online Scanner gibi diğer araçları da kullanarak ikinci bir görüş almayı deneyin derim.
Visual Studio kullanıyorsan bu .exe'nin ASP.net ile alakalı olması daha olası. Kaldı ki Windows klasöründe bir truva atı olması da düşük ihtimal. Bahsedilen konumdaki Exe'nin dijital imzasını kontrol eder misin? Eğer Microsoft'un imzası varsa kendisi virüs veya trojan değildir.

Visual Studio kullanıyorsan bu .exe'nin ASP.net ile alakalı olması daha olası. Kaldı ki Windows klasöründe bir truva atı olması da düşük ihtimal. Bahsedilen konumdaki Exe'nin dijital imzasını kontrol eder misin? Eğer Microsoft'un imzası varsa kendisi virüs veya trojan değildir.
Microsoft'un kendi imzası var evet ama visual studio kullanmıyorum.

"aspnet_compiler.exe" uygulaması ASP.NET uygulamalarını derlemek için kullanılan orijinal bir Microsoft bileşeni, yani sistem dosyası diyebiliriz tabii bu demek değildir ki bu uygulamaya virüs bulaşamaz.

Olay bana daha çok şu şekilde geldi, sisteminiz oyun oynarken kendi kendine Alt+Tab yapıyor muhtemelen arka planda çalışan bir yazılım var ve bu da Alt+Tab'a atıyor. Malwarebytes taramada bir şey bulmuyor ama gerçek zamanlı koruma, aspnet_compiler.exe aracılığıyla snippet.host adresine bağlantı denemelerini engelliyor. Bu işlem sistem dosyasını taklit ediyor da oladabilir.

Kaspersky Virus Removal Tool veya ESET Online Scanner gibi diğer araçları da kullanarak ikinci bir görüş almayı deneyin derim.

Çözüm

Olay bana daha çok şu şekilde geldi, sisteminiz oyun oynarken kendi kendine Alt+Tab yapıyor muhtemelen arka planda çalışan bir yazılım var ve bu da Alt+Tab'a atıyor. Malwarebytes taramada bir şey bulmuyor ama gerçek zamanlı koruma, aspnet_compiler.exe aracılığıyla snippet. Host adresine bağlantı denemelerini engelliyor. Bu işlem sistem dosyasını taklit ediyor da olabilir de.

Kaspersky taramasından sonra sorun düzeldi. Cevap için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt