kubatotuzsubat111 2

Başarılı
Sülüsün çıkmasına 13 gün kaldı. Ekim'in 3-4'ünde muhtemelen askerde olurum.
Gideceğim yer Sivas Merkez 5. Piyade Er Eğitim Tugayı KH. ve piyade olarak gideceğim. Bu KH. kısaltması ne bilmiyorum, onu da bilen varsa söylerse sevinirim.

Boyundan askılı küçük çanta alayım diyorum.
Açık paket sigara almıyorlarmış, onu öğrendim.

Ve almayı düşündüklerim: 6 tane vatka, banyo ve el havlusu, 3 atlet, 5 çift çorap, 2 alt üst içlik, jilet Mach 3 Turbo, tıraş köpüğü, tırnak makası, asma kilit, 10 boxer, kulaklık ve botu da bir numara büyük alayım diyorum, ayak şişerse diye.

Ve çok pahalı olmayan bir tuşlu telefon önerirseniz, alacaklarım bu kadar.
Benim aklıma gelenler bunlar. Gereksiz dedikleriniz varsa ya da gerekli dedikleriniz varsa belirtirseniz, yardımcı olursanız sevinirim.

Ve bir de bir tanıdığımız sülüste "eğitici er" yazıyorsa muhtemelen Sivas'ta kalırsın, dedi. "Avcı er" yazarsa başka yere gidersin, usta birliğine," dedi. Bu konuda bilgisi olan varsa onu da doğrularsak sevinirim.

Babam 30 sene önce yaptığı için çok şey değişti askerlikte ama o, mesela evine kağıt gelmediğinden dolayı kaçak durumuna düşmüş ve alıp götürmüşler. Babam çantasıyla, üstündeki kıyafetlerle gitmiş ama ben garanti olsun dedim. Tabii yine çok gereksiz derseniz, almam.

Bir de nakit artık geçmiyormuş. Yanımda nakit çok götürmeyeyim diyorum, sadece girişte sigorta yapıyorlarmış, 300 TL mi ne ücreti varmış.

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Bir de benim A2 ehliyetim var :D askerde faydasını görür müyüm bilmiyorum ama yine de belirtmeli miyim sizce?

Son düzenleme:
Bu kh. Kısaltması ne bilmiyorum.
Kara Harp.
Dolapların %99'u kilit takmaya uygun değil, muhtemelen kilit takacak dolabın olmayacak veya bulamayacaksın, acemi birliğinde imkansıza çok yakındır ama usta birliğinde aşırı nadir denk gelebilir, zaten acemi birliğinde yasak diye biliyorum dolaba kilit takma olayı, çünkü dolaplar acemi birliği süresi boyunca birkaç kez koğuş bölgesinde o an nöbetçi olan askerler tarafından komutan gözetiminde aranıyor, kontrol ediliyor illegal bir şey var mı diye, gün sonu koğuş bölgene döndüğünde en az bir kere dolabının karıştırıldığını göreceksin, bu söylediklerim birilerinin dolabından bir şey çalması dışındadır, yani en az bir kere dolabın aranacak bu 21 gün boyunca.

Kilitleri en kötü askere gelirken getireceğin çantanın iki fermuar deliğine bağlayıp kullanabilirsin, aynı şekilde bot ve verecekleri istikak spor ayakkabısında da kullanabilirsin, bağcık deliklerinden bağlarsın, böyle değerlendirebilirsin.
Sivas Merkez 5. Piyade Er Eğitim Tugayı KH. ve piyade olarak gideceğim.
Merkez dediğine bakma, Temeltepe'ye de gönderilebilirsin.

Bunların dışında diyebileceğim bir şey aklıma gelmedi, giderken yanında getireceğin malzemeler gayet uygun, orada da verecekler zaten.

Kara Harp.

Dolapların %99'u kilit takmaya uygun değil, muhtemelen kilit takacak dolabın olmayacak veya bulamayacaksın, acemi birliğinde imkansıza çok yakındır ama usta birliğinde aşırı nadir denk gelebilir, zaten acemi birliğinde yasak diye biliyorum dolaba kilit takma olayı, çünkü dolaplar acemi birliği süresi boyunca birkaç kez koğuş bölgesinde o an nöbetçi olan askerler tarafından komutan gözetiminde aranıyor, kontrol ediliyor illegal bir şey var mı diye, gün sonu koğuş bölgene döndüğünde en az bir kere dolabının karıştırıldığını göreceksin, bu söylediklerim birilerinin dolabından bir şey çalması dışındadır, yani en az bir kere dolabın aranacak bu 21 gün boyunca.

Kilitleri en kötü askere gelirken getireceğin çantanın iki fermuar deliğine bağlayıp kullanabilirsin, aynı şekilde bot ve verecekleri istikak spor ayakkabısında da kullanabilirsin, bağcık deliklerinden bağlarsın, böyle değerlendirebilirsin.

Merkez dediğine bakma, Temeltepe'ye de gönderilebilirsin.

Bunların dışında diyebileceğim bir şey aklıma gelmedi, giderken yanında getireceğin malzemeler gayet uygun, orada da verecekler zaten.

Sağ olun hocam.
Birisinin botu çalınmış ayağıda o yüzden mantar olmuş 3 senede zor geçmiş o korkuttu bir tık o yüzden bot kilitlerim.

Bu arada hocam sivasa giden usta birliği hudut bölgesinde yapıyor diyorlar bu ne kadar doğru siz biliyor musunuz?
Benim için güzel bile olur babam ve 3 amcam hepsi doğuda yaptı hepside doğuya gitsen daha iyi olur diyor bir arkadaşım da aynen doğuda yaptı nasıl bir fark oluyor bilmiyorum ama daha gitmeden usta birliği doğu olsun diye ummaya başladık :D. Bu arada temeltepe çok zor diyorlar ama olsun hepi topu 1 ay diş sıkarız artık.

Son düzenleme:
Değerli bir şey götürme, herkesle içli dışlı olma, benzer kafadan devrelerinle takıl. Acemide bunları yapmana pek gerek yok ustalığa geçince oradakilerin hiçbirisini görmezsin. Asıl önemli taraf usta birliği. İlk günün getirdiği derin bir şok hali olacaktır korkma geçer.