atakan543

Gelişen
Herkese selam, iyi akşamlar. Başlıkta da belirttiğim üzere hiçbir şekilde BIOS'a giriş yapamıyorum. Bilgisayarı açtığımda ekran direk olarak Windows şifre giriş ekranına geliyor. İşletim sistemim Windows 10 Pro. BIOS giriş tuşum DEL tuşu fakat açılışta ona bastığımda ise ekran siyah olarak kalıyor. Klavyenin ve farenin ışıkları gidip geliyor.

Her bastığımda ışıkları yanıp sönüyor Fast boot kapalı, BIOS pili sök tak yaptığımda ise sadece ilk açılışta girebiliyorum. Sonrasında yine aynı duruma dönüyor, sorunu çözemedim. Daha önce bu tarz bir şey deneyimleyen oldu mu veya çözümünü bilen birisi var mı? Örnek olarak yüklediğim fotoğraftaki ekranı hiç göremiyorum. Direk Windows açılıyor. Shift tuşuna basılı tutup yeniden başlattığımda ise yine siyah ekranda kalıyor ve ışıklar gidip geliyor.

Dosya Ekleri

• cXuJs.webp
    cXuJs.webp
    219,7 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:

Buradan ASRock Restart to UEFI programını indirir misin? Programın kullanımı çok basit, tek tuşla bilgisayarı kapatıp BIOS'u açıyor. Ben de sizinle aynı anakartı kullanıyorum ve bu programla hemen BIOS'a girebiliyorum. İndirme linkini ASRock'un kendi sitesinden aldım.