Çok basit anlatacağım.

Bütün ekran kartları bütün anakartlara uyumludur. (Her ekran kartını "uyumlu mu?" diye sormana gerek yok.)

Attığın ekran kartı çok eski bir ekran kartı, dolar 5 TL falandı sanırım çıktığında.

Az önce indirim konusunda gördüğün Intel Arc B580 12 GB ekran kartı senin için çok daha iyi bir seçenek olacaktır.

Ancak anakartın eski olduğu için performans kaybı yaşayabilirsin; arkadaşlarının dediği gibi anakart değiştirmen daha sağlıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit anlatacağım.

Bütün ekran kartları bütün anakartlara uyumludur. (Her ekran kartını "uyumlu mu?" diye sormana gerek yok.)

Attığın ekran kartı çok eski bir ekran kartı, dolar 5 TL falandı sanırım çıktığında.

Az önce indirim konusunda gördüğün Intel Arc B580 12 GB ekran kartı senin için çok daha iyi bir seçenek olacaktır.

Ancak anakartın eski olduğu için performans kaybı yaşayabilirsin; arkadaşlarının dediği gibi anakart değiştirmen daha sağlıklı.
@WrOwLed dedikleri gibi her anakart her karta uyumludur. Tek önemli durum bant genişliği. O da performansı aşırı düzeyde etkilemez. Ama @X99 hocamın dediği gibi anakartı upgrade edip Kalan bütçeye B580 alın geçin.

Ben mesajları pek okuduğunuzu düşünmüyorum hocam. Defalarca kez yazmıştım aşağıdaki konuda ama tekrar yazayım, uyumlu.

Dünyayı tersine çevirsek yine de tarihi eser kartları sıfır diye alacaksınız, o yüzden farklı kart önermeyeceğim. 2060 uyumludur, alın.

Caner Bey, selam. RTX 5050 almak istiyorum. Sizi anladım, DDR4 olunca mı uygun oluyor? Anakartıma yüzde yüz uyumlu mu?

Ben mesajları pek okuduğunuzu düşünmüyorum hocam. Defalarca kez yazmıştım aşağıdaki konuda ama tekrar yazayım, uyumlu.

Dünyayı tersine çevirsek yine de tarihi eser kartları sıfır diye alacaksınız, o yüzden farklı kart önermeyeceğim. 2060 uyumludur, alın.

Kesin uyumlu ise alacağım.

Peki ben nereden kontrol edebilirim?

Hocam uyumlu fakat tam performans alamazsınız, eski bir anakart dedi.
Kontrol edecek bir şey yok, uyumlu. Hocam bakın defalarca söyledim, arkadaşlar da söyledi; ekran kartı-anakart uyumsuzluğu diye bir şey yok.

Uyumlu, tam performans da alırsın.