Detaylar
Kim cevapladı?Ben de güncellemedim, sorun çıkarmadı hiç. Hatta 3-4 tane aldım bu anakarttan, sıfır kutulu duruyor. Bir tanesini arkadaşıma satacağım 11k ya.
Reddit'te özellikle X serisi X3D kullananların, bu anakartı yanmış. İşlemci kolay kolay yanmaz. BIOS kaynaklı voltaj sorunu vardı, voltaj ayarı ile oynarken işlemciyi yakanlar var. Birkaç röportaj izledim ama, kesin net bir açıklama yapmıyor ASRock Ceo'ları, genel olarak konuşuyorlar.
BIOS güncellemekte fayda var, ben günlük kullandığım için gerek duymadım. Yandığı yerde gider dereye atarım kasayı
@Helixo
Reddit'te özellikle X serisi X3D kullananların, bu anakartı yanmış. İşlemci kolay kolay yanmaz. BIOS kaynaklı voltaj sorunu vardı, voltaj ayarı ile oynarken işlemciyi yakanlar var. Birkaç röportaj izledim ama, kesin net bir açıklama yapmıyor ASRock Ceo'ları, genel olarak konuşuyorlar.
BIOS güncellemekte fayda var, ben günlük kullandığım için gerek duymadım. Yandığı yerde gider dereye atarım kasayı
@Helixo
Son düzenleme:
Taichi serisinde olmuyor sanırım. Yanma sorunu normal modellerde ve yanlış montajla oluyordu sanki.
Evet mümkün. Çözülmüş bir sorun değil.ASRock X870 Pro RS anakartım var, işlemcim de 9800X3D. Şu anda çok bir sorunla karşılaşmadım ama yanma ihtimali var mıdır? BIOS'ta güncelleyemiyorum, flash bellek olmadığı için.
Bende oyun falan oynuyorum çok bir sorun yaşamadım flash bellek de olmadığı için en kısa zamanda bulup yapacağım güncelleme.
Windows üzerinden BIOS güncelleme var mı bakın, o muhabbeti duydum ama araştırmadım. Flash kullanmadan güncelleyen olmuş ama bu anakart için mi bilmiyorum. Recep hocaya sormak lazım @Helixo
Helixo
Uzman
@The Man From Earth, flash belleksiz güncelleme olmaz mı yapmaya çalıştım BIOS'tan ama yapamadım.
@X99, nasıl bakacağım.
@X99, nasıl bakacağım.
- Makaleler
- 1
ASRock X870 Pro RS anakartım var, işlemcim de 9800X3D. Şu anda çok bir sorunla karşılaşmadım ama yanma ihtimali var mıdır? BIOS'ta güncelleyemiyorum, flash bellek olmadığı için.
BIOS güncellemedikçe EXPO ya da PBO aktif etmeyin. Güncel BIOS'ta bu sıkıntılar çözüldü.
Anakart Wi-Fi'li mi yoksa düz model mi, ya da linki varsa paylaşın. BIOS'u nasıl güncellenir diyerek konu açın, deneyelim.
- Makaleler
- 1
Anakart Wi-Fi'li mi yoksa düz model mi, ya da linki varsa paylaşın. BIOS'u nasıl güncellenir diyerek konu açın, deneyelim.
ASUS'ta EZ Flash Tool'dan diskten güncelleniyor. ASRock'ta çok farklı olmaması lazım. Zip'ten çıkartıp deneyin, formatı desteklemez gibi yoksa.