Rehber ASRock B360M BIOS Boot Logo Değiştirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Recep Baltaş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 403
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
BIOS sürüm numarası değişikliğinden sonra, başlangıç logosu ekranı makinemde hala "iiyama" olarak görüntüleniyordu.
İşlevle ilgisi olmadığı için önemli değil, ancak orijinal İngilizce sayfada da logoyu değiştirmekle ilgili bir konu olduğu için, bu logoyu değiştirmeyi düşündüm.

İlk başta konu ağacında bulunan "ChangeLogo.exe" ile kolayca değiştirilebileceğini düşünmüştüm ancak logo dosyası çıkartılabilmesine rağmen çıkartılan dosya olduğu gibi belirtilip değiştirilse bile uygulama "yanıt yok" şeklinde takılıyor.

Değiştirilen görüntünün hazırlanması​

Ancak, çıkarılan dosya sıkıştırılmamış BMP formatındaydı, bu nedenle logo görüntüsünü normal görüntü işleme yazılımı ile aynı boyutta (462x97 piksel) düzenledim ve "Windows BMP" sıkıştırılmış formatı "sıkıştırılmamış (RGB)" dosya formatına kaydettim.

LOGO dosyasının değiştirilmesi​

Replace için herhangi bir yardım yok, bu yüzden aşağıdaki prosedüre göre değiştirdim.

1. İlk olarak, çıkarılan dosyayı (bu durumda sıkıştırılmamış bir BMP dosyası olarak çıkarılmıştır) bir ikili düzenleyici ile açın ve Hex verilerinin ilk 40 - 44 baytını kopyalayın.

2. Değiştirilecek BIOS dosyasını UEFI Tool (resmi sürüm) ile açın ve yukarıda kopyalanan Hex verilerini aramak için dosya menüsündeki "Search" komutuyla yapıştırın. (Yapıştırılan veri çok sayıda basamağa sahiptir ve metin kutusundan taşsa bile sorunsuz bir şekilde aranabilir).

3. Arama sonuçları aşağıdaki "Messages" bölmesinde görüntülendiğinde, o parçaya çift tıklayın.
  4. Logo verilerini içeren modülün yapısı genişletilir ve genişletilmiş versiyonun üzerindeki "Raw section" kısmına tıklarsanız yukarıdaki "Structures" bölmesinde görüntülenir.

5. Dosya boyutu sağdaki Information bölmesinin Body Size bölümünde görüntülenir, ancak bu değerin çıkarılan BMP dosyasının boyutuyla eşleştiğinden emin olun.
  6. "Raw section" üzerine sağ tıklayın ve görüntülenen menüden "Replace body" seçeneğini seçin. Dosya belirtme iletişim kutusu görüntülenir, bu nedenle değiştirilecek görüntü dosyasını belirtin.

7. BIOS dosyasını File> Save image file seçeneğinden yeni bir isimle kaydedin.
Aşağıdaki şekil, tamamlanmış logo parçasını değiştirmeden önce ve sonra bir karşılaştırmadır. Bir süre yazı tipleri ve renklerle oynadım.

Kaynak: One of Engineer

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…