Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlasTedWizard

Becerikli
Arkadaşlar selam,

Önceden Windows 10 kullanıyordum ve Atlas OS kurulu şekilde sorunsuz kullanıyordum. Ancak FACEIT oynamak istediğim için Windows Update tarafında sorun yaşadım (güncelleme alamıyordum/destek hatası veriyordu).

Bu yüzden temiz kurulum yaparak Windows 11'e geçtim ve yine Atlas OS kurdum. Şu an sistem normal çalışıyor gibi görünüyor.

Fakat şöyle bir sorunum var:
BIOS'tan Secure Boot'u açtığım zaman Windows hiç açılmıyor ve direkt BIOS'a atıyor. Secure Boot'u kapatınca veya BIOS ayarlarını sıfırlayınca Windows normal şekilde açılıyor.

Denediğim şeyler:

• BIOS ayarlarını sıfırladım.
  • Secure Boot'u Custom yapıp default key yüklemeyi denedim.
  • CSM kapalı durumda.
Ama buna rağmen Secure Boot açıkken sistem açılmıyor.

Çözüm

Senin anakart ile uyumsuzluk durumu olabir, bence önce orijinal Microsoft sürümü kurun Pro versiyon, o hali ile bir deneyin, BIOS sorunsuz çalışırsa diğer sürümden kaynaklı demek, debloat yapması sistemi sadeleştirmesi kolay zaten, ya da bir clear CMOS işlemi uygulayın önce, BIOS bütün ayarları sıfırlayın, tekrar deneyin securee boot ayarları nı, bu defa da sonuç vermesse orijinal Windows sürüm ile denemek gerekli. Başlat çalıştır, msinfo32 yazın orada listeden BIOS modu kısmının UEFI olduğundan da emin olun.
Bu Secure Boot konusu bazen problemli olabiliyor, bu gibi durumlarda aklınızda olsun, önce Windows'u kurup güncelleyin, program ve oyunları kurmadan direkt BIOS ayarlarına yönelin, sonuç başarılı olursa ondan sonra diğer kurulumları yaparsınız, bende bazen gün içerisinde 2-3 defa format atmak zorunda kalabiliyorum, bazen hiç ummadığım problemler çıkıyor. Siz diğer arkadaşları bekleyin belki direkt çözümü vardır, gözden kaçıyordur, kurulumlarınız boşa gitmesin. Son ekleme olarak, Windows'u Rufus ile hazılıyorsan örnek ayar görselini bırakayım, ya da sistem UEFI olduğu için direkt Windows Media Creation Tool ile de hazırlayabilirsin.

Eki Görüntüle 245434

@BlasTedWizard

Ben direk Ventoy kullanıyorum. ISO'yu atmam yetiyor.

Bu Secure Boot konusu bazen problemli olabiliyor, bu gibi durumlarda aklınızda olsun, önce Windows'u kurup güncelleyin, program ve oyunları kurmadan direkt BIOS ayarlarına yönelin, sonuç başarılı olursa ondan sonra diğer kurulumları yaparsınız, bende bazen gün içerisinde 2-3 defa format atmak zorunda kalabiliyorum, bazen hiç ummadığım problemler çıkıyor. Siz diğer arkadaşları bekleyin belki direkt çözümü vardır, gözden kaçıyordur, kurulumlarınız boşa gitmesin. Son ekleme olarak, Windows'u Rufus ile hazılıyorsan örnek ayar görselini bırakayım, ya da sistem UEFI olduğu için direkt Windows Media Creation Tool ile de hazırlayabilirsin.

Eki Görüntüle 245434

@BlasTedWizard

Windows 11 tekrar kurdum orijinal her şey çalışıyor.

Son düzenleme:
Windows 11 tekrar kurdum orijinal her şey çalışıyor.

Windows sürümü önemli, içerisinde imza dosyaları var, BIOS o imza dosyalarını tanıyamadığı zaman sorun çıkartır. Bu dosyalar zamanla xmp/expo ayarı açık olduğu için bozulabiliyor, sorunun çözüldüğüne sevindim.