Keremefe_1

Uzman
BIOS menüsünden Secure Boot'u aktif ettim ve şu an bu hatayı alıyorum. Çözümü nedir?

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Screenshot_14.webp
    Screenshot_14.webp
    54,6 KB · Görüntüleme: 5
Hayır. Windows Update'e gir ve bütün güncelleştirmeleri yap. Uzaktan bağlanıp bakabilirim istersen.
Kuvvetli çözüm ihtimali.

Yanlış hatırlamıyorsam Colorful anakart kullanan farklı bir forum üyesi de vardı. Secure Boot'u geçici kapatarak güncelleme yaptı. Ardından geri açsa bile sorun yaşamadı. Çünkü Secure Boot anahtarlarını Windows Update ile güncellemiş oldu.

Windows Update bu şekilde. Uzaktan nasıl bağlanabilirsiniz? Eğer kendim çözebileceğim bir şeyse sizi yormayayım
Windows 10 Home veya Windows 10 Pro kullanıyor iseniz çözümünüz Windows Update olmayabilir.

Tamamen güncel Windows 11 kurup tüm güncellemeleri tamamladıktan sonra geri Windows 10 kurmak bile sorununuzu düzeltebilir.

Eğer mümkün ise ve Windows 10 kullanmak istiyorsanız, Windows 10 LTSC sürümüne bakmanızı öneririm.

Windows 10 Home veya Windows 10 Pro kullanıyor iseniz çözümünüz Windows Update olmayabilir.

Tamamen güncel Windows 11 kurup tüm güncellemeleri tamamladıktan sonra geri Windows 10 kurmak bile sorununuzu düzeltebilir.

Eğer mümkün ise ve Windows 10 kullanmak istiyorsanız, Windows 10 LTSC sürümüne bakmanızı öneririm.
Windows 10 veya Windows 11 gibi bir zorunluluğum yok. Windows 11 pro kullanıyorum. Hangisi daha performanslıysa onu kullanmak tabii ki tercihim olur.

Bu seni Windows 11'e geçirecek tabii. Geçmek istemiyorsan bekle, başka yöntem ileteceğim.

Eğer ki sorun geçecekse Windows 11'e geçebilirim. Sistemim orta-iyi bir sistem. Ryzen 5 5600T RX6700 10GB 16 GB 3200MHz RAM. Kısaca.

Colorful anakart kullanan farklı bir forum üyesi de vardı. Secure Boot'u geçici kapatarak güncelleme yaptı. Ardından geri açsa bile sorun yaşamadı. Çünkü Secure Boot anahtarlarını Windows Update ile güncellemiş oldu.

Bu yöntemi BIOSTAR anakartta denedik, çalışıyor, Secure Boot kapatıldığı için için BIOS EFI dosyalarını kontrol edemiyor sanırım. Sadece Gigabyte H510 revizyon 1.0'da çözemedik, aynı şekilde Gigabyte H510 revizyon 1.7'de çalıştı, anlamadığım olay ikisi de aynı anakart, revizyon 1.7'de Recep hocamızın rehberleri tek tek denedik, sonuç veriyor, rev 1.0 sonuç vermiyor, bileşenler de bire bir aynısıydı. Rev 1.0 olanı ikinci ele koyup satmak zorunda kaldık.

Son düzenleyen: Moderatör: