mehmet.01

Üyecik
Merhaba,

Benim bir BIOS güncelleme sorunum var. ASRock X870 Pro RS Wi-Fi anakartımı ne yaptıysam güncelleyemedim. İlk defa böyle sorunla karşılaştım. BIOS ismini ASRock'ın sitesinde yazdığı gibi de denedim, flash belleği FAT32 de yaptım, ki zaten bunları biliyorum, BIOS'umu 4.03'ten yeni çıkan 4.07'ye bir türlü güncelleyemedim. BIOS ekranında "No image file detected." yazıyor.

20260209_211604.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı extrem durumlarda kullanılan Flash bellek 2.0 ise ondanda kaynaklı olabilir sorun varsa 3.0 veya 3.1 destekli bir flash ile deneyin

ZIP dosyasının içinden çıkarıp attınız mı peki BIOS dosyasını?

Tabii ki çıkardım BIOS'u normal FAT32'ye attım ismini kendi sitesinde yazdığı gibi de değiştim MBR FAT32'de yaptım bir türlü olmadı.

4.07 beta sürümü, kararlı sürümü bekleyin derim. Yine de güncelleyecek iseniz resimde gözüken USB portu kullanınız.

Eki Görüntüle 226571

Evet BIOS işlerinde yeni sayılırım tavsiyeniz için teşekkürler kararlı sürümü bekliyeceğim özellikle BIOS USB portlarını da denedim sonuç No image file detected." yazıyor.

O portu kullanmak zorunda değil. O portu kullanarak güncelleme yöntemi böyle:

• Flashback yöntemiyle denedim olmadı.
  • FAT32 MBR denidim olmadı.
  • BIOS'un ismini kendi sitesinde yazdığı gibi denedim olmadı.
  • BIOS USB portlarını denedim olmadı. Sadece No image file detected." yazıyor. Belki sorun BIOS 4.07 beta olduğu için sistem dosyayı görmüyor eğer buraya video yüklenirse baştan videolu sorunu eklerim.

Son düzenleyen: Moderatör: