Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Efsaneye yeniden başlamak üzere Assassin's Creed II oyununu yükleyip oynamak istedim. Ubisoft Connect uygulamasından indirip çalıştırdığım oyun, ana ekranda STORY MODE seçeneğini seçmemle aşağıda ekran görüntüsü bulunan "!!!Game.Startup.AwaitingFirstOsiConnection!!!" hatasını verdi. Başka hiçbir işlem yapılamayan hata ekranında yapılabilecek tek şey EXIT TO WINDOWS düğmesine tıklayarak oyundan çıkmak.

@1247'ın önünü açtığı araştırmalar sonucu buldum ki oyunun EXE dosyası üzerinde değişiklik yaparsak sorunu çözebiliyoruz. Aşamalarla uğraşmadan direkt EXE dosyasını indirmek isteyenler, adımları atlayıp indirme bağlantısıyla EXE dosyasını indirip dosyayı "C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\Games\Assassin's Creed II" dizinine kopyalayabilir.

1. Adım: HxD programını indirin.

Aşağıdaki bağlantıya tıklayıp indirme sayfasına ulaşıp programı indirin. İndirme sayfasında, birkaç satır aşağıda Türkçe dilinde kurulabilir sürümünü bulabilirsiniz.

2. Adım: Programda AssassinsCreedIIGame.exe dosyasını açın.

Programı açın, Dosya sekmesinden Aç seçeneğini seçin ve "C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\Games\Assassin's Creed II" dizinindeki "AssassinsCreedIIGame.exe" dosyasını seçin.

3. Adım: EXE dosyasında değiştirilecek değeri bulun.

CTRL + F kombinasyonuyla Bul penceresini açın ve Hex değerleri sekmesine geçiş yapın. Şunu ara kutucuğuna "0F 85 AD 00 00 00 68 E0" yazıp Tamam'a tıklayın.

4. Adım: EXE dosyasında değerleri değiştirin.

772D55 adresinde bulunan yukarıdaki değerleri "E9 AE 00 00 00 90 68 E0" değerleriyle değiştirin, Dosya sekmesinden Kaydet seçeneğini seçin ve programı kapatın.

5. Adım: İşlem sonucu oluşan yedek dosyasını silin.

Yukarıdaki işlemlerin sonucu olarak ortaya çıkan ""C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\Games\Assassin's Creed II"" dizinindeki "AssassinsCreedIIGame.exe.bak" adlı yedek dosyasını silmek isteyebilirsiniz.

Artık ana menüde STORY MODE seçeneğini seçtikten sonra kayıt dosyası seçme ekranına hata almadan ulaşabileceksiniz.

1.webp

Son düzenleme:
Bağlantıda başka bir çözüm var. Dosyalara güvenmeyen veye hesabında sorun olabileceğini düşünenler o yönteme bakabilir.
Winpatch nedir, nasıl kullanılır, neyi neye yamayacağım, nasıl yamayacağım hiçbir şey anlamadım. C:\path\to\winpatch dizini ne alaka anlamadım. Yardımcı olursan birlikte yapalım.

Düzenleme: Aşağıda söylenenleri yaparak, oyunu kırmadan oynamayı başardım. Konuyu güncelliyorum.

Son düzenleme: