Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Skylex

Uzman
AC4'e girmek istediğimde oyun açılmadı. Gamepadle 1-2 saat oynamıştım sonra oyun çöktü tekrar girmek istediğimde oyun açılmadı. Ben sorunun kurduğum Türkçe yamadan olduğunu düşünmüştüm ama gamepadi çıkarınca oyun açıldı ve çökmedi ama ne zaman gamepad bağlasam oyun açılmıyor. Diğer oyunlarda denediğimde böyle bir sorun yaşamıyorum. Ekran kartı sürücülerini de yeni güncelledim. (ucuz joystickler denediğimde sorun olmuyor) gamepad: GameSir Nova Lite.

Çözüm
Ucuz kollarda genelde Xinput desteği olmaz. GameSir Nova Lite ile mod seçimi varsa Dinput seçip deneyebilirsiniz. Muhtemelen oyun Xinput için ayarlı değil. Ya da DirectX güncelleyip deneyebilirsiniz.
Xbox 360 denetleyicisi olarak görünüyor.
Bu arada AC3'te de görüntü de bozulmalar oluyor yani hiçbir AC oyununda çalışmıyor.
Çözüm şöyle güç+X e basılı tutup rengi yeşil yapın.
Son güç düğmesine basılı tutup kapatın.
Daha sonra altta mod değiştirme düğmesi var ona basılı tutun daha sonra bu tuşa basılı tutmaya devam ederken güç düğmesine basılı tutun.
Yine yeşil yanacak ama sorun düzelmiş olacak.
Dinput Xinput arası geçiş yaptık ama saçma olan ikisi de aynı renkte ve diğer mod değişimlerine nazaran farklı bir tuş kombinasyonu gerekiyor.
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim sorunun bu olduğunu foruma sormasam bilemezdim.

Aygıt Yöneticisi'nden de kontrol edin. Kol burada Xbox 360 kolu olarak gözüküyorsa güncel oyunlarda sıkıntı yapmaması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör: