Arkadaşlar pek bilmediğim bir konu ilk defa oyun alıyorum. Başlıkta yazdığım gibi oyun Epic Games'de 375 TL'ye var ve Steam'de 480 TL'ye denk geliyor. Ama sanırım Steam'de arayüz, atölye gibi şeyler var mış Steam'den almaya değer mi bu farka.

Eğer Epic'den alırsam Kingdom Come: Deliverance 1 indirimde 95 TL'ye var onu almayı düşünüyorum üstüne. Ayrıca bugün GOG'a girdim 320 TL'ye Witcher 3 Complexe Edition aldım ilk oyunum oldu bu sizce iyi mi yapmışım?

Teorik olarak bir fark yok. Ben iki platformda da oyunun farklı sürümlerini oynadım. Tek sorun yama kurmak isterseniz Epic Games biraz uğraştırabiliyor ama Uplay'den kayıt alıp yükledikten sonra Epic Games'i açmadan direkt giriş yapabiliyorsunuz. Steam ise direkt yükle-aç, biraz daha optimize sadece.

Arkadaşlar pek bilmediğim bir konu ilk defa oyun alıyorum. Başlıkta yazdığım gibi oyun Epic Games'de 375 TL'ye var ve Steam'de 480 TL'ye denk geliyor. Ama sanırım Steam'de arayüz, atölye gibi şeyler var mış Steam'den almaya değer mi bu farka.

Eğer Epic'den alırsam Kingdom Come: Deliverance 1 indirimde 95 TL'ye var onu almayı düşünüyorum üstüne. Ayrıca bugün GOG'a girdim 320 TL'ye Witcher 3 complexe Edition aldım ilk oyunum oldu bu sizce iyi mi yapmışım?

Hocam assasin Creed Valhalla atölye desteği yok ama mesela Left 4 Dead 2 (L4D2) mod desteği var Steam'de ama bazi modları sitelerden indirmen lazım ben Steam bağımlısı olduğum için Steam'den 12 dolara aldım hocam siz bence Epic Games'den alın oradaki oyunlar Steam'den daha ucuz.

Teorik olarak bir fark yok. Ben iki platformda da oyunun farklı sürümlerini oynadım. Tek sorun yama kurmak isterseniz Epic Games biraz uğraştırabiliyor ama Uplay'den kayıt alıp yükledikten sonra Epic Games'i açmadan direkt giriş yapabiliyorsunuz. Steam ise direkt yükle-aç, biraz daha optimize sadece.
anladım hocam sğaolun

Değinmeyi unutmuşum; AC Valhalla için atölye desteği olmadığından onu ele almadım ama arkadaş belirtmiş zaten. Steam'den alırken esas sorun dövizle alınması yani o sırada işlem yaptığınız banka kurunun alış fiyatından olması ve piyasa üstü işlem görmesi de üzücü olabiliyor. Yani 1 [imath]= 38,9 TL diye hesap ederken banka kuruna bakmayıp işlem sonrası 1[/imath] = 40 TL'den işlemin gerçekleşmesi gibi sorunlar olabiliyor.

Steam üzerinden almanızı tavsiye ediyorum benim adıma kütüphanemi bölmek ve her bir oyuna farklı launcher üzerinden giriş yapmak mantıksız. Geniş ekran modu ve topluluk avantajları kazandığınız başarımların ve ekran görüntülerinizin profilinizde sergilenebilmesi gibi özellikler Steam'i ön plana çıkartıyor, başarımları boşa kazanmak yerine bir anı olarak saklayabiliyorsunuz.