Mirage haricindeki son 3 oyun zaten genel olarak aynı özelliğe sahip olduğundan dolayı aynı şeyleri tekrar ve tekrar yaptırıyor. Üçü arasındaysa benim için en iyisi Odyssey'dir. Eğer ki bu konseptten sıkılıyorsanız Vallhalla'dan da sıkılacaksınız zaten. Aynı şeyi Valhalla da yapıyor farklı bir yanı yok, hatta Valhalla bunu daha yavan ve sıkıcı yapıyor.

Oyuna 25-30 küsur saat gömdüm güncelde ve dediğiniz görev içinde görev olayı var. En son dayanamayıp sildim bende. Sırf ucuz diye alabilirsiniz ama ekstrem bir şey beklememek gerek. Çok sıkıcı, çok yavan aynı şeyleri saatlerce yaptığımız bir AC oyunu.

Anladım, peki Assassin's Creed oyunlarını sıralayacak olsaydınız ilk üç oyun hangileri olurdu?

Odyssey oynamadıysa zaten Valhalla'yı niye oynasın? Tam tamamlamasalar da arada ilinti var. Gerçi ben de Valhalla'yı hikaye tabanında sevmesem de sonunda yaptığı atıf manidar.

İstediği oyundan başlayabilir de oynayabilir de? Engelleyen şey nedir? Aralardaki ufak ilişkilere dair YouTube'dan video izlenilebilir.

Anladım, peki Assassin's Creed oyunlarını sıralayacak olsaydınız ilk üç oyun hangileri olurdu?

Hocam Assassin's Creed serisi pek çalkantılı bir seri. Aşağıya liste şeklinde sıralayayım, zevklerimiz aynı olmayabilir. Bu liste tamamen kişisel deneyimlerim sonucu oluşturduğum bir liste. Katılmayanlar elbet olacaktır. Ama olabildiğince fanlıktan ve at gözlüğünden uzak, yalın ve tarafsız hâlde oluşturduğum kişisel bir liste.

Aralarında ilk üçüm şu şekilde olurdu:
-Assassin's Creed II.
-Assassin's Creed Syndicate.
-Assassin's Creed Odyssey.

Katlanılabilir bulduklarım ise:
-Assassin's Creed IV.
-Assassin's Creed Rogue.
-Assassin's Creed III.

Berbat olarak nitelendirdiklerimse:
-Assassin's Creed I.
-Assassin's Creed Revelations.
-Assassin's Creed Unity.
-Assassin's Creed Origins.
-Assassin's Creed Valhalla.

Mirage'i eklemedim çünkü henüz oynamadım. Umarım bir gün oynama fırsatına erişebilirim. Eleştirileri ve yorumları incelediğim kadarıyla bu oyuna da sıkıcı diyorlardı ama oynamadan yorum yapmamayı tercih ederim.

İstediği oyundan başlayabilir de oynayabilir de? Engelleyen şey nedir? Aralardaki ufak ilişkilere dair YouTube'dan video izlenilebilir.
Engelleyen bir şey yok da hikayeyi temellendirme açısından önemli. Tarihsel kronolojiye göre de oynanabilir ama Odyssey öncesi Valhalla oynanırsa aradaki ilintiyi de videolardan öğrenirse oyunu mekaniği için oynamış gibi olur. Tam oturtamayabilir. Gerçi mitoloji ve tarih bilgisiyle de alakalı. O eksikse mesela Odyssey gibi buram buram tarih, metafor ve mitoloji kokan hikayeden beklenen hazzı alması da çözümlemeyi de yapması zor olur.

Engelleyen bir şey yok da hikayeyi temellendirme açısından önemli. Tarihsel kronolojiye göre de oynanabilir ama Odyssey öncesi Valhalla oynanırsa aradaki ilintiyi de videolardan öğrenirse oyunu mekaniği için oynamış gibi olur. Tam oturtamayabilir. Gerçi mitoloji ve tarih bilgisiyle de alakalı. O eksikse mesela Odyssey gibi buram buram tarih, metafor ve mitoloji kokan hikayeden beklenen hazzı alması da çözümlemeyi de yapması zor olur.
Hikayeyi temellendirme gibi bir amaç varsa Origins'den başlanması gerekir. Bu kadar teknik detaylarla boğulmanın lüzmu yok. Üçünü de oynayıp bitirdim, YouTube videolarından hikaye ve bağlantıları çözdüm. Oynayarak falan çözülecek uzunlukta değil çünkü o oyunlar. Açık Dünya / RPG olarak oynanmalı o oyunlar. Ki yapımcının da istediği şeyler bu, böyle olmasaydı AC serisini bu topa hiç getirmezdi.

Hocam Assassin's Creed serisi pek çalkantılı bir seri. Aşağıya liste şeklinde sıralayayım, zevklerimiz aynı olmayabilir. Bu liste tamamen kişisel deneyimlerim sonucu oluşturduğum bir liste. Katılmayanlar elbet olacaktır. Ama olabildiğince fanlıktan ve at gözlüğünden uzak, yalın ve tarafsız hâlde oluşturduğum kişisel bir liste.

Aralarında ilk üçüm şu şekilde olurdu:
-Assassin's Creed II.
-Assassin's Creed Syndicate.
-Assassin's Creed Odyssey.

Katlanılabilir bulduklarım ise:
-Assassin's Creed IV.
-Assassin's Creed Rogue.
-Assassin's Creed III.

Berbat olarak nitelendirdiklerimse:
-Assassin's Creed'ı.
-Assassin's Creed Revelations.
-Assassin's Creed Unity.
-Assassin's Creed Origins.
-Assassin's Creed Valhalla.

Mirage'i eklemedim çünkü henüz oynamadım. Umarım bir gün oynama fırsatına erişebilirim. Eleştirileri ve yorumları incelediğim kadarıyla bu oyuna da sıkıcı diyorlardı ama oynamadan yorum yapmamayı tercih ederim.

Değerli incelemeniz için teşekkür ederim, güzel bulduklarınızdan ilk ikisine ilk fırsatta bakacağım.

assassins creed ac GIF

Değerli incelemeniz için teşekkür ederim, güzel bulduklarınızdan ilk ikisine ilk fırsatta bakacağım.

assassins creed ac GIF

Estağfurullah hocam, benim yorumlarımı tek kuralmış gibi şey etmenize gerek yok inanın, kişisel yorumlarım hepsi. Elimden geldiğince tarafsız olarak yorumladım ama yine de bilemedim :D. Yine de övgü dolu yorumlarınız için teşekkür ederim. İyi oyunlar dilerim sizlere.

Son düzenleme:
Hikayeyi temellendirme gibi bir amaç varsa Origins'den başlanması gerekir. Bu kadar teknik detaylarla boğulmanın lüzmu yok. Üçünü de oynayıp bitirdim, YouTube videolarından hikaye ve bağlantıları çözdüm. Oynayarak falan çözülecek uzunlukta değil çünkü o oyunlar. Açık Dünya / RPG olarak oynanmalı o oyunlar. Ki yapımcının da istediği şeyler bu, böyle olmasaydı AC serisini bu topa hiç getirmezdi.
Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Oyunun açık dünya olması başka bir konu da Origins ile girilen dehliz bambaşka bir konu. Neyse artık orası tüketicinin keyfine kalmış. Detaya girip spoiler boğmamak lazım.
O eksikse mesela Odyssey gibi buram buram tarih, metafor ve mitoloji kokan hikayeden beklenen hazzı alması da çözümlemeyi de yapması zor olur.

Estağfurullah hocam, benim yorumlarımı tek kuralmış gibi şey etmenize gerek yok inanın, kişisel yorumlarım hepsi. Elimden geldiğince tarafsız olarak yorumladım ama yine de bilemedim :D. Yine de övgü dolu yorumlarınız için teşekkür ederim.

Siz tarafsız bir oyuncuya benziyorsunuz yorumlarınız güven verdi 😄.

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Oyunun açık dünya olması başka bir konu da Origins ile girilen dehliz bambaşka bir konu. Neyse artık orası tüketicinin keyfine kalmış. Detaya girip spoiler boğmamak lazım.

Siz konudan çok alakasız bir şeye değindiniz hocam. Dediğiniz şeyler kişisel zevk ve birikimle alakalı şeyler, anlatmaya çalıştığım şey; Oyunu oynamadan bir önceki & sonraki oyunu oynayabilir. AC serisi olarak değil, Açık Dünya / RPG oyunu oynanmalı diye fikir belirttim ama haklısınız, çok detaya girmeye gerek yok.

Siz tarafsız bir oyuncuya benziyorsunuz yorumlarınız güven verdi 😄.

Elimden geldiğince öyle olmaya çalışıyorum. İyiyi/Kötüyü ayırıp tarafsız olmak günümüzde yapılması zor bir eylem. Övgünüz için yine teşekkür ederim, darısı geri kalan tüm oyunculara :).