Assembly ile Call of Duty benzeri bir oyun yapılabilir mi?

@Cruslan çoğu core methodlar yok Linux portunda. PS scripti için en basit şeyler bile eksik, Bash’in yanında berbat.
Dalgasına söyledim zaten. Linux'da niye PS kullanayım ki? Kabuk derlemek için Gentoo, bütün .NET kaynaklarını istiyor. 1 GB~ kaynağı sırf kabul için niye harcayasın?

Kesinlikle, wine var nede olsa, her yere cross platform etiketi yapıştırak.
Uygulamanızı wine ile birlikte paketleyip Linux ve MacOS sürümü oluşturursanız ve uygulamanızın wine ile doğrudan çalıştığından (herhangi bir çökme/uyumsuzluk olmadığından) emin olursanız neden olmasın?

Bir de çift katmanlı(ben öyle diyorum) yorunlama performansını alaşağı ediyor.
V8 motorunda çalışan JavaScript bile çoğu durumda yerel kod kadar olmasa da çok hızlı. Python nedense özellikle yavaş olsun diye uğraşmışlar gibi.

İfadeler: 29
V8 motorunda çalışan JavaScript bile çoğu durumda yerel kod kadar olmasa da çok hızlı.
Aslinda JS da cok kotu bir dil. Zayif ve dinamik dil. TypeScript ile onu duzeltmek istemisler, o da garip bir hal almis. Zaten kendisi Web ile icli disli bir dil oldugu icin gereksiz bir suru HTML standartini desteklemesi gerekiyor. Bu da Web disinda kullanimda çorba bir hale getiriyor.
Python nedense özellikle yavaş olsun diye uğraşmışlar gibi.

Ben Go'nun derleyicisini cok seviyorum. Her seyi minimal tutuyor ve gereksiz tek satir kodu bile tutmak istemiyor.

Python'un yavas olmasinin nedenlerinden bir tanesi CPython. Onu da PyPy ile degistirmek oluyor ama ne gibi trade-off oluyor bilmiyorum.

Sağ olsun web geliştiricileri elini attıkları her şeyi daha kötü yapıyorlar. Yakında korkuyorum ki .NET'le falan AAA oyun yapmaya kalkarlar. Electron gibi kabuslardan bahsetmiyorum bile.

Rider'ın öyle özelliği yok, illaha VS lazım. MAUI vardı rider'da ama hiç denemedim, Microsoft'un sitesinden alıntı :

"NET MAUI nasıl çalışır?

.NET MAUI, Android, iOS, macOS ve Windows API'lerini tek bir API'de birleştirerek her yerde bir kez yazma çalıştırma geliştirici deneyimi sağlarken, her yerel platformun her yönüne de derin erişim sağlar."

Bide Wine ile paketleme nasıl oluyor?

Sağ olsun web geliştiricileri elini attıkları her şeyi daha kötü yapıyorlar. Yakında korkuyorum ki .NET'le falan AAA oyun yapmaya kalkarlar. Electron gibi kabuslardan bahsetmiyorum bile.
Microsoft biraz daha OOP olmak istiyor, Java yerine geçmeye çalışıyor biraz.

Microsoft biraz daha OOP olmak istiyor, Java yerine geçmeye çalışıyor biraz.
C# zaten Java'nın çakması. Syntax'ı biraz daha okunabilir. Çapraz platform vaadi olsa da pek uyarlanabilir değil. Ama C# içerip güzel çalışan Linux programları da gördüm.

C# zaten Java'nın çakması. Syntax'ı biraz daha okunabilir. Çapraz platform vaadi olsa da pek uyarlanabilir değil. Ama C# içerip güzel çalışan Linux programları da gördüm.
Syntax'ı aynı geliyor bana android'e program yazmaya heves ettiğim zaman kullanmıştım. Sadece bazı konularda C#'dan daha uğraştırıcı gelmişti.

Ben dediğim gibi C#'kı Web'de seviyorum tek, uğraştırıcı işlerden arınmış bir hali var.

Electron gibi kabuslardan bahsetmiyorum bile.
Electron o kadar da kötü değil bence, çapraz platform için gelişmiş en iyi arayüz kütüphanelerinden.

C/C++ ile çapraz platform iyi bir arayüz oluşturmak ve özelleştirmek sıkıntılı bir olay.
  • WinAPI/Cocoa kullansan çapraz platform olmaz.
  • GTK kullansan Linux dışı portları çok iyi değil.
  • QT en iyi seçenek gibi ancak onun da lisanslaması problem yaratabiliyor.
  • WxWidgets iyi bir seçenek gibi duruyor ancak API'sı karmaşık.
  • Nuklear/ImgUI güzel ancak çok yerli gibi durmuyor.

En azından electron doğru kullanıldığında native gibi hissettirebiliyor ve çapraz platform.

Sağ olsun web geliştiricileri elini attıkları her şeyi daha kötü yapıyorlar.
Node_modules ve TypeScript bence en bunun en iyi örnekleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…