zabazaba

Çalışkan
Öğrenciyim, kendimce bir mobil oyun yapıyorum ve yayımlayacağım. Sosyal medya istisna belgesi alsam bile 10K Bağ-Kur ödenecek deniyor. Ben mesela çıkarıp aylık 200-300 TL kazanacaksam 10K ödeyemem. Düşük gelirde bunun çözümü nedir?

Bu tarz konuların miadı doldu artık. Yaptığın çalışmayı göster bakalım oyun mu olmuş yoksa proje olarak mı kalmış 20 yıldır oyun oynayan kişiler olarak önce ona bakalım sonra eğer para yatırmaya değecek bir oyun olmuşsa illa yardımcı olan yorum yapan olacaktır.

Bağkur işine girersen devlette kaydın oluşuyor o kayıt oluştuktan sonra illegal her türlü iş yıllar sonra sıkıntı çıkarır. Hatta kaydın oluşmasa bile yüksek miktarlarda para kazanıldığında takibata takılır bir yerden sonra hesabını sorarlar. Basit değil bu işler.

Öğrenciyim, kendimce bir mobil oyun yapıyorum ve yayımlayacağım. Sosyal medya istisna belgesi alsam bile 10K Bağ-Kur ödenecek deniyor. Ben mesela çıkarıp aylık 200-300 TL kazanacaksam 10K ödeyemem. Düşük gelirde bunun çözümü nedir?
Bildiğim kadarıyla yok, sırf bundan dolayı bu duruma tepki gösteren insanları gördüm. Eskiden bir destek vardı bu durumla ilgili, kaldırdılar. Sonuçta Amerika'da bazılarının evi için sizin paranıza ihtiyaç var.

mantığınız
Bu tarz konuların miadı doldu artık. Yaptığın çalışmayı göster bakalım oyun mu olmuş yoksa proje olarak mı kalmış 20 yıldır oyun oynayan kişiler olarak önce ona bakalım sonra eğer para yatırmaya değecek bir oyun olmuşsa illa yardımcı olan yorum yapan olacaktır.

Bağkur işine girersen devlette kaydın oluşuyor o kayıt oluştuktan sonra illegal her türlü iş yıllar sonra sıkıntı çıkarır. Hatta kaydın oluşmasa bile yüksek miktarlarda para kazanıldığında takibata takılır bir yerden sonra hesabını sorarlar. Basit değil bu işler.
mantığınız yanlış bir öğrenci olarak ilk geliştirdiğim şeye 20 yıllık oyuncu süzgecine göre yorum yapmaya geliyorsunuz belki 100-200 kişinin oynayacağı aylık 300-500 tl cebime gelir sağlayacak ilk işim olacak bu sırada süreci öğreneceğim kendimi geliştirip üstüne koyup devam etmeme katkı sağlayacak bir iş olacak ve bu deneyimleri kazanmak için 10 bin tlyi gözden çıkarmadan bir adım atılabilir mi diye soru soruyorum aldığım karşılık da bu oluyor xd

@zabazaba 20 yıllık oyuncu süzgeci demek, RDR2 den Elden Ring'den daha düşük bir oyun geliştirdiysen hiçbir şey kazanamazsın demek değil senden hadi çık bir GTA5 mobil yap demiyoruz yanlış anlaşılma olmasın :) Yazılanı doğru anla. Oyununu at, bakalım eğer milletin para vermeyeceği bir şeyse yani geleceği yoksa onu görürüz ona göre yönlendiririz seni bir şeye saplanıp kalmazsın.

@zabazaba 20 yıllık oyuncu süzgeci demek, RDR2 den Elden Ring'den daha düşük bir oyun geliştirdiysen hiçbir şey kazanamazsın demek değil senden hadi çık bir GTA5 mobil yap demiyoruz yanlış anlaşılma olmasın :) Yazılanı doğru anla. Oyununu at, bakalım eğer milletin para vermeyeceği bir şeyse yani geleceği yoksa onu görürüz ona göre yönlendiririz seni bir şeye saplanıp kalmazsın.
tetris oynanışıyla 2048i mixleyen bir oyun
Normal bloklara ek olarak bomba, buz, çarpan (x2 x4 x8 x16), yıldız joker kaos gibi özel parçalar da düşüyor.

alttaki barı fuleyince mevsim sistemi devreye giriyor. 9 mevsim var — yanardağ, karanlık, voltaj, evrim, yerçekimi, kaos, gizem, bomba, buz. Her mevsim 3-6 tur sürüyor ve oyun kurallarını değiştiriyor. Mesela kaosta bütün bloklar 2-3 saniyede bir yer değişiyor, yerçekiminde ekran ters dönüyor bloklar terse düşüyor, karanlıkta düşen blok ampul gibi etrafını aydınlatıyor kalan kısmları göremiyorsun , voltajda bloklar etrafındaki alanı çarpıp katlıyor, yanardağda board yükseliyor ve alttan kayalık çıkıyor

bunlar dışında skor yükseldikçe klasik oyun zorlaşıyor küçük değerli bloklar düşmeyi bırakıyor halihazırda düşmüş olanlar o skorda izin verilen düşebilecek en küçük değere evriliyor

bunlar dışında 2-3 tane oyun modu ekleyeceğim

hiç yoktan 1 aylık daha işim var ve temiz bir şekilde bitirebilirsem ilk işime göre en azından oyuna benzeyen elle tutulur bir şey olacağını düşünüyorum :)

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2026-06-11 21.47.38.webp
    Ekran Resmi 2026-06-11 21.47.38.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 6