ruzgarr42o

Üyecik
Merhabalar arkadaşlar, Assetto Corsa'da daha iyi görüntü almak istiyorum. Mesela aşağıdaki gibi daha net olsun istiyorum, nasıl yapabilirim? Sistemim de aşağıda, benim grafik kalitem de resimdeki gibi BMW.

Screenshot_ks_porsche_panamera_projecttouge_28-10-121-17-10-22.webp

Screenshot_dpc_bmw_f30_320d_m_sport_shuto_revival_project_beta_2-5-125-19-7-48.webp

aa.webp

a.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar arkadaşlar, Assetto Corsa'da daha iyi görüntü almak istiyorum. Mesela aşağıdaki gibi daha net olsun istiyorum, nasıl yapabilirim? Sistemim de aşağıda, benim grafik kalitem de resimdeki gibi BMW.

Eki Görüntüle 152187

Eki Görüntüle 152190

Eki Görüntüle 152191

Eki Görüntüle 152192
Assetto Corsa'da daha iyi grafik almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Grafik Ayarlarını Optimize Etme​

1. Grafik Ayarlarına Girin:
- Oyunun ana menüsünde "Ayarlar" sekmesine gidin.
- "Grafik" bölümünü seçin.

2. Çözünürlük Ayarları:
- Ekran çözünürlüğünü maksimuma getirin (örneğin, 1920x1080 veya destekliyorsa daha yüksek değerler).
- "Tam Ekran" modunu seçin.

3. Görüntü Kalitesi:
- "Görüntü Kalitesi" veya "Grafik Kalitesi" ayarlarını yüksek veya ultra ya da mümkün olan en yüksek seviyeye çıkarın.
- Anti-Aliasing: 2x veya 4x gibi bir değer seçin.
- Anisotropic Filtering: 4x veya 8x olarak ayarlayın.
- Shadow Quality: Yüksek veya ultra seçeneğini kullanın.

4. Diğer Ayarlar:
- Post Processing: Yüksek veya ultra ayarının seçili olması önerilir.
- FXAA / SMAA: İkisini de aktif hale getirin.
- Bloom ve Motion Blur: Eğer bunları beğenmiyorsanız, kapatabilirsiniz.

Ek Ayarlamalar​

5. Modlar ve Grafik Paketleri:
- Assetto Corsa için grafikleri geliştiren modlar ve grafik paketleri araştırın. Örneğin, "SOL" veya "Custom Shaders Patch" gibi modlar görselliği artırabilir.

6. Sistem Performansı:
- Windows'taki güç ayarlarınızdan "Yüksek Performans" modunu seçin.
- Arka planda gereksiz uygulamaları kapatın.

7. Sürücü Güncellemeleri:
- Grafik kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. AMD'nin web sitesinden en son sürücüleri kontrol edin ve indirin.

8. İleri Düzey Ayarlar:
- Gerekirse, ekran kartınızın yazılımında render ayarlarını optimizasyon yaparak değiştirin.

Sonuç​

Bu adımlar sonucunda Assetto Corsa'da daha yüksek kalite ve netlikte grafikler elde edebilirsiniz. Yukarıdaki önerileri sistem özelliklerinize göre gözden geçirerek uygulayın.