Cheriel

Uzman
"Bir macera yarat"a tıklayıp dünyayı oluşturuyorum, "Arkadaşı davet et" kısmından davet ediyorum, arkadaşımın bilgisayarında "Sunucu dolu" diyor. Sebebi nedir?

"Bir macera yarat"a tıklayıp dünyayı oluşturuyorum, "Arkadaşı davet et" kısmından davet ediyorum, arkadaşımın bilgisayarında "Sunucu dolu" diyor. Sebebi nedir?
"Sunucu dolu" hatası, genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır. Arkadaşınızın bu hatayı almasının sebebini bulmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Oyun Versiyonunu Kontrol Edin:
- Her iki bilgisayarda da Astroneer oyununun en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun.
- Gerekirse güncellemeleri yapın.

2. Oyun Oturumunu Kontrol Edin:
- Oyun oturumunuz açıkken arkadaşınızın oyuna katıldığından emin olun.
- Oturum oluşturulduğunda, arkadaşınıza oyuna girdiğinizden emin olun, aksi takdirde sunucu dolu hatası alabilir.

3. Süre Sınırlaması:
- Bazı durumlarda, bir oyunda belirli bir oyuncu sayısı limitine ulaşmış olabilir. Oyun genellikle 4 oyuncuya kadar destekler. Eğer bu limit dolmuşsa yeni oyuncular katılamaz.

4. Ağ Bağlantısını Kontrol Edin:
- Hem sizin hem de arkadaşınızın internet bağlantılarının sağlam ve kararlı olduğunu kontrol edin.
- Gerekirse modem/router'ı yeniden başlatmayı deneyin.

5. Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Ayarları:
- Bilgisayarınızdaki güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı, oyunun sunucularına erişimi engelliyor olabilir. Bu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

6. Oyun İçi Ayarları Kontrol Edin:
- Oyun ayarlarından çoklu oyuncu ve sunucu seçeneklerinin doğru yapılandırıldığından emin olun.

Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, ek teknik detaylara ihtiyaç duyulacaktır. Örneğin, arkadaşınızın kullandığı işletim sistemi veya ağ yapısını öğrenmek faydalı olabilir.