Ceyhun

Uzman
Yeni monitör aldım. OSD menüsünde birçok ayar mevcut. FPS konusunda sorunum yok ancak en stabil monitör ayarları nasıl olmalı? Mesela hız aşırtma, değişken od, değişken yenileme hızı, ELMB kurulum ayarı, Shadow Boost ayarı, ascr ayarı, ekran renk alanı ayarı ne olmalı? HDR açılmalı mı? 0.3 ms özelliği için hangi ayarlar açılmalı hangileri kapatılmalı ve VRR etkin olması için ne yapılmalı ve son olarak 8 bitte mi kullanmalıyım 10 bitte mi? Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum.

ELMB kapalı.
Renk alanı native veya geniş gamut (artık ne diye geçiyorsa)
HDR kapalı.
Shadow Boost (görüntüye önem veriyorsanız default)
Ascr kapalı.
Hız aşırtma (eğer açtığınızda sorun olmuyorsa açık, sorun yaşarsanız kapalı)
10 bit kullanın

Değişken od için ghosting testini açıp en az ghosting yapanı seçmeniz gerekiyor.

ELMB kapalı.
HDR kapalı.
Ascr kapalı.
10 bit kullanın.

Değişken od için ghosting testini açıp en az ghosting yapanı seçmeniz gerekiyor.

Renk alanı seçeneklerinde sRGB, DCI-P3 ve geniş gam. Seçenekleri var. Shadow Boost seçeneğinde din. Gölge güçl. Düzey 3, düzey 2, düzey 1 ve kapalı seçeneği mevcut. Hız aşırtmayı açınca bir sorun yaşamadım. 10 bit olayını NVIDIA Denetim Masası'ndan yapacağım değil mi?

ELMB kapalı.
HDR kapalı.
Ascr kapalı.
10 bit kullanın.

Değişken od ayarında düzey4 ve 3 ayarlarında ghosting yok denecek kadar az geldi gözüme.

Renk alanı seçeneklerinde sRGB, DCI-P3 ve geniş gam. Seçenekleri var. Shadow Boost seçeneğinde din. Gölge güçl. Düzey 3, düzey 2, düzey 1 ve kapalı seçeneği mevcut. Hız aşırtmayı açınca bir sorun yaşamadım. 10 bit olayını NVIDIA Denetim Masası'ndan yapacağım değil mi?

Geniş gamut seçin. Shadow Boost gibi ayarlar görüntüye önem veriyorsanız default kalmalı. Eğer görüntüye önem vermiyorsanız düşmanları daha rahat görmek için kullanabilirsiniz. Siyah alanları açmaya yarıyor, görüntüyü bozar ama CS gibi oyunlarda avantaj sağlayabilir. NVIDIA Denetim Masası'ndan 10 bit yapmalısınız.

değişken od ayarında düzey4 ve 3 ayarlarında ghosting yok denecek kadar az geldi gözüme.

Yenileme hızını NVIDIA Denetim Masası'ndan düşürerek tekrar deneyin ve en dengeli seçeneği bulun. 210Hz de level 4 overshoot yapmayabilir ancak 100Hz de yapabilir. Aldığınız FPS'ye göre değişken od ayarının tepkisi değişebilir.

Geniş gamut seçin. Shadow Boost gibi ayarlar görüntüye önem veriyorsanız default kalmalı. Eğer görüntüye önem vermiyorsanız düşmanları daha rahat görmek için kullanabilirsiniz. Siyah alanları açmaya yarıyor, görüntüyü bozar ama CS gibi oyunlarda avantaj sağlayabilir. NVIDIA Denetim Masası'ndan 10 bit yapmalısınız.

Yenileme hızını NVIDIA Denetim Masası'ndan düşürerek tekrar deneyin ve en dengeli seçeneği bulun. 210Hz de level 4 overshoot yapmayabilir ancak 100Hz de yapabilir. Aldığınız FPS'ye göre değişken od ayarının tepkisi değişebilir.

Peki yorumunuz için teşekkür ederim son olarak da Game Visual modu ne seçeyim yarış modu mu genelde onu önermişler. Ve güç senkr. ASUS ayarını açmalı mıyım?

Peki yorumunuz için teşekkür ederim son olarak da Game Visual modu ne seçeyim yarış modu mu genelde onu önermişler. Ve güç senkr. ASUS ayarını açmalı mıyım?
O en basit ayar çoğu seçenek kötü olur, gözünüze hoş geleni seçebilirsiniz. Diğer ayar kapalı olsun.

O en basit ayar çoğu seçenek kötü olur, gözünüze hoş geleni seçebilirsiniz. Diğer ayar kapalı olsun.

Selamünaleyküm tekrardan. Az önce monitörü dikkatli incelerken bir şey fark ettim. Panel ile çıta arasında şöyle beyaz bir şey var. Bu bana ileride sorun yaratır mı? 3 gün oldu alalı. Firmaya kusurlu ürün diye sordum 21 iş günü sürebilir dedi servise gönderilir dediler. Bunu daha erken nasıl çözerim bir bilgin var mı ya da hiç göndermesem sorun çıkartır mı bana bu şey.

Dosya Ekleri

• IMG_1339.webp
    IMG_1339.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 37