Brian Wizard

Çalışkan
Herkese merhaba, iyi günler dilerim, direk konuya gireyim: Bilgisayarımın ses çıkışlarında bir parazit söz konusu. Açıklayacak olursam misal 50W 2+1 ses sistemini takarken pat pat yapıyor (yüksek sesle) taktıktan sonra da cızırtı geliyor. HyperX Cloud 2'de bile USB ses kartıyla bağlamama rağmen (kutudan çıkan) ufak bir cızırtı var. Ön 3.5mm jack girişinden de denedim. Harici farklı marka USB ses kartıyla da denedim onda da mevcut bu sorun.

Oturduğum ev 3 yıllık. Topraklamasında vs sıkıntı yok, kullandığım 5'li priz S-Link marka akım korumalı topraklı priz (farklı prizle de denedim). Multimetre ile ölçtüm ve kasada şase vs. de yok. Fakat şöyle bir durum var ki bilgisayarımda coil whine bulunuyor, yük binince ortaya çıkıyor ve bayağı fazla. Ya PSU'da ya da ekran kartında. Bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Sistem özelliklerim şu şekilde;
  • ASUS A620M Plus anakart
  • Ryzen 5 7500F işlemci
  • RX 6600 XT ekran kartı
  • 32 GB Corsair DDR5 RAM
  • CX750F güç kaynağı 4000X kasa

Bu cuzırtı USB ile de varsa ya anakartına ya da PSU'nda bir sorun olabilir ki ben anakart diyorum daha çok. PSU sorunu USB portuna kadar etki etmemeli bence.
Anakartımı aşağı yukarı 1 sene önce vatan üzerinden almıştım, kasam da aynı şekilde, garantiye yollasam daha sorunumu bile anlamadan geri gönderirler herhalde 🤷‍♂️ pcie x1 bi ses kartı alsam sizce sorun çözülür mü?