ASUS anakarta BIOS Beta güncellemeleri yüklenmeli mi?

Alper Türk

Deneyimli
Yer
Yaş 35
Selam dostlar. Anakartım ASUS marka, BIOS güncellemelerini düzenli yaparım. Ama bazen beta sürümleri çıkıyor, onları da yüklüyorum. Beta sürümü sizce yüklenmeli mi? Hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar beta sürümlerden aslında. Beta sürümler ile BIOS güncelleme yapan başkaları da var mı benim gibi? Merak ettiğim için, açmak istedim bu konuyu.

Selam dostlar. Anakartım ASUS marka, BIOS güncellemelerini düzenli yaparım. Ama bazen beta sürümleri çıkıyor, onları da yüklüyorum. Beta sürümü sizce yüklenmeli mi? Hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar beta sürümlerden aslında. Beta sürümler ile BIOS güncelleme yapan başkaları da var mı benim gibi? Merak ettiğim için, açmak istedim bu konuyu.
Adı üstünde Beta sürümü, henüz hazır olmayan test amacıyla piyasaya sürülen sürümler. Sıkıntı çıkarabilir ve gerek yok bence normal bios güncellemelerinden devam edin.

Beta sürümlerini kullanmayın. Stabil olmayabiliyor. Stabil sürümleri yükleseniz daha iyi olur. Çok ekstra bir özellik gelmedikçe beta sürümünü kurmanıza gerek yok.

Bakalım başımıza bir şeyler gelecek mi? Aslında stabil gibi geldi bu sürümde bana, ya da psikolojik olarak güncel olduğu için öyle hissediyorum. :D

Adı üstünde beta sürümü, henüz hazır olmayan test amacıyla piyasaya sürülen sürümler. Sıkıntı çıkarabilir ve gerek yok bence normal BIOS güncellemelerinden devam edin.

Geçenlerde yaptım hocam, konuyu açmadan bir süre önce.

Dosya Ekleri

• güncel bios.webp
    güncel bios.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 26
Eğer gerekli bir değişiklik olmadıysa bios güncellemesinin pek gerekli olduğunu düşünmüyorum. Sürümün beta olup olmamasının bir önemi yok. Eğer hali hazırda kullandığınız bios'ta bir bug varsa, güvenlik açığı vb tarzı şeyler varsa, bunun için bir update attılarsa beta olup olmadığına bakmadan güncelleyin. Zaten çoğu beta bios paylaşılmadan önce deneniyor.
Ama sizi ilgilendirmeyen, performans artışı sağlamayacak şeyler için bios güncellemesi yapmanız gereksiz olur. Bios sürümünden sürümüne performans farkı bile alabilirsiniz (negatif anlamda).
O yüzden eğer şuanki sürümünüz stabil bir biçimde çalışıyorsa güncellemeyin.

Her betada sıkıntı çıkarmayacak diye bir şey yok.

Katılıyorum. Bende dedim bununla ilgili pek konuya rastlayamadım, açayım öğreneyim dedim.

Eğer gerekli bir değişiklik olmadıysa BIOS güncellemesinin pek gerekli olduğunu düşünmüyorum. Sürümün beta olup olmamasının bir önemi yok. Eğer halihazırda kullandığınız BIOS'ta bir bug varsa, güvenlik açığı vb tarzı şeyler varsa, bunun için bir Update attılarsa beta olup olmadığına bakmadan güncelleyin. Zaten çoğu beta BIOS paylaşılmadan önce deneniyor.
Ama sizi ilgilendirmeyen, performans artışı sağlamayacak şeyler için BIOS güncellemesi yapmanız gereksiz olur. BIOS sürümünden sürümüne performans farkı bile alabilirsiniz (negatif anlamda).
O yüzden eğer şu anki sürümünüz stabil bir biçimde çalışıyorsa güncellemeyin.

Zaten merak ettiğim benim, beta sürümleri. AM5 sistem olduğu içinde, sık sık yapıyorum mümkünse normalde. Diyorum stabilite artar. Ama tabii dostlarında dediği ve sizin de dediğiniz gibiyse beta sıkıntı yaratırsa, yapmam tabii ki.

Kullandığınız sürümde bir sorun yaşamıyorsanız beta sürüme güncellemeye hiç gerek yok, sistemde sorun varsa çözüm amaçlı beta sürüm denenebilir, mevcut soruna çözüm olabilir, özellikle sorunlu AM5 bir sistemse beta sürüm denenmeli.

@Alper Türk

Evet hocam AM5 kullanıyorum. Sırf o yüzden yapıyorum bende aslında. Hatta benim diğer 990 Pro SSD durup duruken, BIOS'a atardı. SSD gözükmezdi BIOS ekranında. Biraz da ona çare olur belki diye yapıyordum aslında. Garantiye gönderdim, sorun yok dediler yazılım atıp gönderdiler. Ama ayda 3-4 kere durduk yere Windows kapanır, direkt BIOS ekranına atardı SSD gözükmezdi bende. Reddit'te şikayetleri okudum, tek ben yaşamıyormuşum o sorunu. Samsung bunu kabul etmiyor, hatta 9100'da var bu sorunu yaşayanlar.@Marix

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt