Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ceyhun

Uzman
Öncelikle selamünaleyküm. Anakartım ASUS TUF B450M Pro Gaming modeli. BIOS güncellemesi için ASUS'un sitesinden modeli seçip BIOS sürücüsünü kontrol ettiğimde yeni bir sürüm olduğunu gördüm ve indirdim. Ancak BIOS dosyası B450 Plus II olarak indi. Bu dosyayı yüklersem anakartımda bir sorun çıkar mı?

Çözüm
ASUS'un YouTube videolarından birine yorum yazdım düzeltmeleri için. Bugün düzeltmişler. 4631 sürümünü eklemişler yani sorun çözüldü.
Öncelikle selamünaleyküm. Anakartım ASUS TUF B450M Pro Gaming modeli. BIOS güncellemesi için ASUS'un sitesinden modeli seçip BIOS sürücüsünü kontrol ettiğimde yeni bir sürüm olduğunu gördüm ve indirdim. Ancak BIOS dosyası B450 Plus II olarak indi. Bu dosyayı yüklersem anakartımda bir sorun çıkar mı?

Buradan indirme yaptıysanız sorun yok.

O indirdiğin dosyayı açıp, içinde ki CAP dosyasını Flash Belleğe atıp güncelleyeceksin bilgisayarına takıp. Bu kadar. Recep Baltaş'da BIOS'un güncel tutulmasını öneriyor. BIOS güncellemeleri bence de yapılmalı, ben düzenli olarak geldikçe yapıyorum. Ama tabi gelen sürümü internetten araştırıp, iyi bir güncelleme mi kontrol edebilirsin. Bazen sorunlu olabiliyor, verimsiz de keza. Recep Bey'in rehberi de var, oradan bakarak öğrenerek yapmıştım bende. İzlemeni tavsiye ederim.

O indirdiğin dosyayı açıp, içinde ki cap dosyasını flash belleğe atıp güncelleyeceksin bilgisayarına takıp. Bu kadar. Recep Baltaş'da BIOS'un güncel tutulmasını öneriyor. BIOS güncellemeleri bence de yapılmalı, ben düzenli olarak geldikçe yapıyorum. Ama tabii gelen sürümü internetten araştırıp, iyi bir güncelleme mi kontrol edebilirsin. Bazen sorunlu olabiliyor, verimsiz de keza. Recep Bey'in rehberi de var, oradan bakarak öğrenerek yapmıştım bende. İzlemeni tavsiye ederim.

Reis ben zaten güncellemek istiyorum ancak araştırdığımda bir sonuç bulamadım. B450M Pro Gaming anakartı seçip BIOS dosyasını indirdiğimde inen dosyada B450 Plus II yazmasından dolayı çekindim.

Tamamdır güncelleyeceğim birazdan. İnşallah sıkıntı çıkmaz yeni işlemci aldım kullanamadan yakmayayım :D güncelleyince geri dönüş yapacağım.

Şöyle bir hata verdi. :D seçilen dosya uygun bir BIOS değil uyarısı verdi.

Dosya Ekleri

• 1209f75a-f7a8-4c04-8a9c-807fe7dd7e46.webp
    1209f75a-f7a8-4c04-8a9c-807fe7dd7e46.webp
    83,7 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Reis ben zaten güncellemek istiyorum ancak araştırdığımda bir sonuç bulamadım. B450M Pro Gaming anakartı seçip BIOS dosyasını indirdiğimde inen dosyada B450 Plus II yazmasından dolayı çekindim.

Pardon hocam o kısmı kaçırmışım, kusuruma bakma. ASUS yanlış BIOS dosyaları yüklemek gibi majör bir hata yapmaz merak etme.

Pardon hocam o kısmı kaçırmışım, kusuruma bakma. ASUS yanlış BIOS dosyaları yüklemek gibi majör bir hata yapmaz merak etme.

Aynen bir çılgınlık yapıp denedim ve güncellemedi. Yukarıda attım verdiği hatayı. Ama neden bu anakart modelinin olduğu kısımda farklı anakartın BIOS dosyasını indiriyor anlamadım.

Siz paylaştığınız Anakart modeli doğru mu hocam? Karıştırma ihtimaliniz var mı? Recep Bey'in rehberine göre de ilerlediyseniz sorunsuz yüklerdi. Ben neredeyse her ay yapıyorum, sorun yaşamıyorum. İnsanlık hali olabilir, karıştırma ihtimali de olabilir.

Son düzenleme: