EmirhanmeteC

Üyecik
Benim anakartım ASUS. BIOS'tan CSM'yi kapattım ve UEFI de açtım ama hâlâ güvenli önyükleme durumu kapalı. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Benim anakartım ASUS. BIOS'tan CSM'yi kapattım ve UEFI de açtım ama hâlâ güvenli önyükleme durumu kapalı. Bu durumu nasıl çözebilirim?
Güvenli önyükleme özelliğinin etkinleştirilmesi için BIOS'ta bazı ek adımlar izlemeniz gerekebilir. İşte deneyebileceğiniz bazı adımlar:

1. UEFI Modunu Kontrol Edin: BIOS'ta "Boot" sekmesine gidin ve UEFI modunun gerçekten etkin olduğundan emin olun.

2. Secure Boot Seçeneklerini Kontrol Edin: BIOS'ta "Secure Boot" seçeneğini bulup, onu etkinleştirmeniz gerekebilir. Bazen bu ayar "Boot" menüsünün içinde yer alabiliyor.

3. Key Management: Güvenli önyükleme genellikle anahtarların doğru yönetilmesiyle ilgili olabilir. "Key Management" veya "Secure Boot Keys" sekmesine gidin ve varsayılan anahtarları sıfırlamayı deneyin veya yüklemeyi seçin.

4. Firmware Güncellemesi: Anakartınızın üreticisinin web sitesinden en son BIOS sürümünü indirip güncelleme yapmayı düşünebilirsiniz. Bazen yeni bir güncelleme, sorunları giderir.

5. Donanım Uyumluluğu: Bağlı olan donanımların UEFI ve Güvenli Önyükleme ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Bazen eski bir donanım parçası bu tür sorunlara yol açabilir.

Bunları denedikten sonra BIOS'tan çıkıp ayarları kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik yardım almayı düşünebilirsiniz.