Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Selam, ASUS anakartlarda "Secure Boot" nasıl açılır? İnterneten biraz baktım açık gibi ama sistem msinfo32'de kapalı gözüküyor TPM kapalı olduğu için. Bunu aktif etmeme gibi bir durum var mı acaba? Yardım edebilecek arkadaşlar foruma lütfen. BIOS'tan anlayanlar biliyorsunuz, BIOS kırmızı çizgimiz. @Recep Baltaş.

Dosya Ekleri

• 17219982342312691750922275582365.webp
    17219982342312691750922275582365.webp
    129,4 KB · Görüntüleme: 224
  • 17219982645822227055021933406196.webp
    17219982645822227055021933406196.webp
    326,5 KB · Görüntüleme: 155
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  • Söz konusu ayar GSM değil, CSM. Uyumluluk modu oluyor.
  • Secure Boot açabilmeniz için ekran kartınızın UEFI desteği olması lazım.
  • CSM kapanınca BIOS'a giremeseniz bile Windows açılıyorsa sorun yok.
  • Ekran kartınızda UEFI desteği olmadığı için CSM kapatamıyorsanız ekran kartınıza UEFI desteği eklemeniz gerekebilir. Bunu PC'nize uzaktan bağlanıp yapabiliriz.
Ayrıca Secure Boot rehberimiz:

Merhaba iyi sosyaller, ASUS BIOS'tan Secure Boot açık görünüyor ama sistem infoda kapalı. Biraz araştırma yaptım GSM kapatılması gerek denildi GSM kapatılınca da BIOS'a giremiyorum bu sefer, ne yapmam lazım? Bazı arkadaşlar flahsı gpr yap format yazdır dedi nasıl yapmam lazım @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 90
  • 2.webp
    2.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
  • Ekran kartınızda UEFI desteği olmadığı için CSM kapatamıyorsanız ekran kartınıza UEFI desteği eklemeniz gerekebilir. Bunu PC'nize uzaktan bağlanıp yapabiliriz.

Çözüm

Recep bey anakartım UEFI. Ben bunu açıktı kapatım şu an açamıyorum. Açtımıda BIOS'a girmiyor. Ayndesk üzerinden PC bağlanabilirseniz ne mutlu bana size ve ekibinize güvenim sonsuz.

Anakartınız zaten UEFI olacak ki Secure Boot açabilsesiniz. Ben özellikle ekran kartınızda UEFI olmak zorunda diye altını çizdim. AnyDesk ID için özel mesaj atıyorum.

Ayrıca BIOS'a girmek zorunda değilsiniz diye belirttim. CSM kapatınca BIOS gelmeden Windows geliyorsa sorun yok.

Anakartınız zaten UEFI olacak ki Secure Boot açabilsesiniz. Ben özellikle ekran kartınızda UEFI olmak zorunda diye altını çizdim. AnyDesk ID için özel mesaj atıyorum.

Ayrıca BIOS'a girmek zorunda değilsiniz diye belirttim. CSM kapatınca BIOS gelmeden Windows geliyorsa sorun yok.

Tamamdır sağ olun hocam.

UEFI destekli RX 580 ekran kartınız var. Sorun olmaması lazım. Dediğim gibi eğer CSM kapatınca BIOS açılmıyorsa bunun bir önemi yok, Windows açıldığı sürece!

CSM kapatınca Windows açılıyor mu? Bir de hangi kabloyu kullanıyorsunuz? HDMI? DP?

CSM kapatıp Secure Boot açıp Windows'tan kontrol edin Secure Boot durumunu ve konuya yazın.

UEFI destekli RX 580 ekran kartınız var. Sorun olmaması lazım. Dediğim gibi eğer CSM kapatınca BIOS açılmıyorsa bunun bir önemi yok, Windows açıldığı sürece!

CSM kapatınca Windows açılıyor mu? Bir de hangi kabloyu kullanıyorsunuz? HD mı? DP?

CSM kapatıp Secure Boot açıp Windows'tan kontrol edin Secure Boot durumunu ve konuya yazın.

Şu an GSM kapatıp ohter Type'i de UEFI olarak yaptım sorun yok, güvenli ön yükleme aktif. Dispilay kablosu ile görüntü alıyorum. 240 Hz oldugu için HDMI kabul etmiyor.